Muğlalı esnaflardan tepki: “Esnafın hakkını Tunus’a gönderdiler”

Muğlalı esnaflardan tepki: “Esnafın hakkını Tunus’a gönderdiler”

Sinem KarakayaCoronavirüs nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarafından Tunus Cumhuriyetine destek olunması amacıyla 5 milyon dolar nakdi hibe verileceği 10 Aralık Perşembe günü Resmi Gazetede yayınlanmasının üzerine Muğlalı esnaflar duruma tepki göstererek isyan etti. Kendileri zor durumdayken başka ülkeye yardım gitmesini doğru bulmayan esnaflar, “Kapatan esnafa da aynı yardımı bekliyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.Zor...

A+A-

Sinem Karakaya

Coronavirüs nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarafından Tunus Cumhuriyetine destek olunması amacıyla 5 milyon dolar nakdi hibe verileceği 10 Aralık Perşembe günü Resmi Gazetede yayınlanmasının üzerine Muğlalı esnaflar duruma tepki göstererek isyan etti. Kendileri zor durumdayken başka ülkeye yardım gitmesini doğru bulmayan esnaflar, “Kapatan esnafa da aynı yardımı bekliyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Zor durumdan geçtiklerini dike getiren Muğla’nın Menteşe ilçesine hizmet veren bir esnaf, “Bu kriz zamanında ülkemizin esnafı gerçekten zor durumdayken, kurumlardaki memurlar vatandaşları bile dinlemiyorken, ciddi anlamda herkes zorluk çekerken kendi vatandaşına ve esnafına yardım etmezken, Tunus’a 5 milyon dolar gönderemezsin. Madem kendi ülkemiz zor durumdayken başka ülkelere yardım ediyoruz o zaman kapatan esnafa da aynı yardımı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“DEVLETTEN BİR DESTEĞİMİZ KESİNLİKLE YOK”

Lokanta işletmecisi Abdullah Öztürk ise, “Biz, esnaf olarak Tunus’a gönderilen 5 milyon doları onaylamıyoruz. Biz, her geçtiğimiz hafta 56 saat evimizde hapis oluyoruz. 5 milyon doları bizim gibi esnafa dağıtsalar ne geçim sıkıntısı olur ne de işsizlik olur. Bu kapatmalar yüzünden personelimize maaş ödeyemiyoruz. Kiralarımızı çıkartamıyoruz. Devletten bir destek göremiyoruz. Devletten bir destek kesinlikle bekliyoruz. Başka ülkelere yardım ediyorlar bize de aynı yardımı yapsınlar” dedi.

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.