MUĞLALI HOKEYCİ KIZLAR’DAN GURURLANDIRAN BAŞARI

MUĞLALI HOKEYCİ KIZLAR’DAN GURURLANDIRAN BAŞARI

Başarıdan başarıya koşan Muğla’nın sevilen takımı Ortaköy Spor Ege Yıldızları İl Karması Kız Hokey Takımı, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan 54 takımın katıldığı U15 Hokey yarışlarında Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyon takım, Süpüroğlu Restorant’ta kutlama yaptı.

A+A-

24-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan 54 takımın katıldığı U15 Hokey Türkiye Şampiyonasında GSB Spor Okulları ve Ortaköy Spor Kulübü ve Ege Yıldızları Spor Kulübü sporcularından oluşan Muğla İl Karması Kız Hokey Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

İlk turda Şanlıurfa takımını 7-3 2. turda Ankara Gelişim'i 10-0 3. turda Konya takımını 8-0 çeyrek finalde Adana takımını 6-2, yarı finalde Alanya Stars Hokey Kulübünü 7-1 finalde ise Şanlıurfa takımını 6-3 yenen Muğla İl Karması Türkiye Şampiyonluğunu Muğla iline kazandırdı.

Şampiyon takım, Süpüroğlu Restorant’ta kutlama yemeğinde bir araya geldi.

Kızlarıyla gurur duyduğunu dile getiren Baş Antrenör Serkan Şen, “ Daha öncelerden Türkiye Şampiyonluklarımız var. Bu yaş grubu 2020 yılında derece yapmaya başladı. U-14’te Türkiye Şampiyonu olduk. Ardından Anadolu Yıldızlar Ligi’nde şampiyon olduk. Meyveler gelmeye başladı. Bu yıl da U 15 kategorisinde şampiyon olduk. Hedefimiz, U 16 kategorisinde de şampiyon olmak. Bu sene değişik yaş gruplarından 10 tane çocuğumuzu milli takıma kazandırdık. Önümüzdeki 3 yıl içinde hedefimiz ise Muğla’ya Avrupa kupası getirmek. Bu başarıyı elde etmek için de biraz maddi olarak desteklenmemiz lazım. Sağ olsun, Hüseyin Uçar başkanımız bu konuda destek olmaya çalışıyor. Destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

“MUĞLA YETERİNCE SAHİP ÇIKMIYOR”

Muğlalılardan yeterince destek göremediklerini söyleyen Şen, “Biz 25-30 metrelik küçük bir salonda antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptığımız başarıyı, futboldan örnek verecek olursam; küçücük bir salonda antrenman yapıyorsunuz. Maçlarınız yine futbol sahası gibi büyük sahalarda oynanıyor. Süper Lig’e çıkmışsınız. Bizim yaptığımız iş de bu şekilde. Şartlarımız biraz daha iyileştirilirse Türkiye’nin en iyisi oluruz. Daha fazla Muğlalı sporcuyu milli takıma kazandırırız.Bu çocuklar tartışmasız Muğla’nın en başarılı takımı” diye konuştu.

ORTAKÖYSPOR BAŞKANI UÇAR; “ÇOK GURURLUYUZ”

Şampiyon takıma sponsorluk desteği veren Ortaköyspor Kulübü Başkanı Hüseyin Uçar’da, şampiyon sporcularla gurur duyduklarını söyledi. Başkan Uçar, Ortaköyspor olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde Osmaniye’de düzenlenecek olan U16 Şampiyonasından da Türkiye şampiyonluğu beklediklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.