MUĞLALI JUDOCULARDAN BÜYÜK BAŞARI

MUĞLALI JUDOCULARDAN BÜYÜK BAŞARI

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya'da 11-12 Kasım tarihlerinde düzenlenen 18. Uluslararası Olimpia Minikler, Yıldızlar ve Ümitler Judo Turnuvasında Muğlalı Milli sporcular madalya yağmuruna tutuldu. Muğlalı 2 sporcu şampiyon olurken, 1 sporcu bronz madalyanın sahibi oldu. 1 sporcu ise en değerli kadın sporcusu ödülüne layık görüldü.

A+A-

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya'da 11-12 Kasım tarihlerinde düzenlenen 18. Uluslararası Olimpia Minikler, Yıldızlar ve Ümitler Judo Turnuvasında Muğla rüzgarı esti.

14 ülkeden 570 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Tuana Korkmaz ve Dila Yıldız Şampiyon olurken, İmran Özden Özdöver ve Melis Karakaş Bronz madalyanın sahibi, Asya Çakal ise Turnuvanın en değerli kadın sporcusu ödülüne layık görüldü.

Tuana Korkmaz finalde Slovakyalı rakibini yenerek FU9-32 kg’da Şampiyon, Dila Yıldız finalde Sırbistanlı rakibini yenerek U17-57 kg’da Şampiyon, İmran Özden Özdöver Bronz madalya maçında Yunanistanlı rakibini yenerek MU9-22 kg’da Bronz madalyanın sahibi, Melis Karakaş Bronz madalya maçında Yunanistanlı rakibini yenerek FU9-24 kg’da Bronz madalyanın sahibi olurken, Asya Çakal ise göstermiş olduğu performans ve mücadeleden dolayı Bulgaristan Judo Federasyonu tarafından Turnuvanın en değerli kadın sporcusu ödülüne layık görüldü.

“Muğla'ya bir başarı da Judo sporcularımızdan geldi gururluyuz, mutluyuz” ifadelerini kullanan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş,  "Farklı branşlarda ulusal ve uluslararası dereceler elde ederek Ülkemizi ve İlimizi gururlandıran sporcularımızın sayısının her geçen gün artması gurur verici. Sporcularımızı, antrenörümüzü ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

“BÖYLESİNE ÇOK KATILIMIN OLDUĞU ARENALARDA BULUNMAK MUTLULUK VERİCİ”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü olarak Milas'ta görev yapan ve Judo Milli Takımda Eğitimci olarak Bulgaristan'da görev alan Mehmet Ataklı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"En başından beri bana inanan, güvenen ve destekleyen velilerim olmak üzere tüm sporcularımı ayrı ayrı kutluyorum, şimdi kazanmış oldukları başarılarının ve madalyalarının gelecekte Avrupa, Dünya, Olimpiyat madalyalarına dönüşmesini temenni ediyorum. Emeklerinizin karşılığını almak çok önemli ve değerliydi. Böylesine çok katılımın olduğu arenalarda bulunmak ve madalya kazanmak çok önemli ve mutluluk verici. Başta İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş olmak üzere, Türkiye Judo Federasyonu Başkanımız Sayın Sezer Huysuz’a, Teknik Kurul Başkanımız Deniz Şilli’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.