MUĞLALI ÖĞRENCİLER 2 BİYOLOJİ PROJESİYLE 2 ÖDÜL ALDI

MUĞLALI ÖĞRENCİLER 2 BİYOLOJİ PROJESİYLE 2 ÖDÜL ALDI

Rusya'nın en popüler Uluslararası Araştırma Projesi yarışması olan "Geleceğin Bilim İnsanları" Uluslararası Proje yarışmasında Muğla'dan Yönelt Koleji öğrencileri, ülkemizi tek başına 2 biyoloji projesiyle temsil etti. Muğlalı öğrenciler bilim yarışmasında projeleriyle üçüncülük ve dördüncülük ödülü aldı.

A+A-

Rusya'nın okul öğrencilerinin araştırma projelerine yönelik en büyük yarışması olan "Geleceğin Bilim İnsanları" uluslararası bilim yarışması, Rusya Devlet Üniversitesi Lomonosov Moskova Üniversitesi, tarafından düzenlendi.

Bilim, mühendislik, matematik, doğa, ekoloji, yazılım gibi konuları kapsayan uluslararası seçilmiş projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye adına Projelerin Danışmanlığını Yönelt Okulları Proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran yaparken Yönelt Koleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Doğa Gökalp, Toprak Gümüş,  Ece Köseoğlu ve Gülse Özcan ülkemizi ve Muğla'yı temsil etti.

Muğlalı öğrenciler, Moskova'da düzenlenen "Geleceğin Bilim İnsanları" isimli yarışmada denizlerin kirliliği, çevre ve doğa korumada biyolojik yöntemleri konu alan projelerle üçüncülük ve dördüncülük elde ederek Muğla’nın gururu oldu.

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.