MUĞLALI ŞEHİTLER ANILDI

MUĞLALI ŞEHİTLER ANILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM B Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Muğla’da Doğdu Vatan Uğruna Şehit Oldu’ Belgesel film gösterimine Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK ile...

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM B Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Muğla’da Doğdu Vatan Uğruna Şehit Oldu’ Belgesel film gösterimine Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK ile oda temsilcileri, öğrenciler, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan program Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Hoş Sada Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması" Muğla il birincisi Köyceğiz Anadolu İmam Hatip lisesi 11. sınıf öğrencisi Mehmet Berkay Karagöz’ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın duasının ardından, açılış konuşması yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Öder Uçak, “Muğla’da Doğdu, Vatan Uğruna Şehit Oldu’ isimli belgesel filmini sizlerle buluşturmak bizim için bir onurdur. Bu belgeseli 2016 yılında Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, geçmişten bugüne milletimizin ve şehitlerimizin destansı mücadelesini unutturmamak, Muğlalı Şehit ve Gazilerimizi anmak, yakınlarıyla bir araya gelmek adına hazırlamıştık. Geride bıraktığımız 6 yıl, belgeselimizin manevi değerini, anlamını daha da artırdı. Kore Gazisi Osman Amcamızdan bizlere kıymetli bir hatıra kaldı. Bir an önce Şehit evladına kavuşmak isteyen İhsan Amcamızdan bizlere buruk bir anı kaldı. Verilen emeklerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlama fırsatı bulduk ve sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

“HAİN TERÖR SALDIRILARINI BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM”

Başkan Uçak şöyle devam etti: “Bedir’den Kerbela’ya, Malazgirt’ten Çanakkale’ye canlarını RABBE sunan tüm şehitlerimize ahde vefa günümüz bugün. Türkiye’nin tam bağımsızlık iradesinin tüm haşmetiyle kendini gösterdiği tarihler olan 18 Martlar, 30 Ağustoslar, 15 Temmuzlar, aynı zamanda milli iradenin tam tecelli ettiği demokratik Türkiye mücadelesinin şahikalarıdır. Zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi yeğleyen, ‘cehennem olsa geleni, göğsünde söndüren’ ecdadımız, gelecek nesillerin istiklal ve istikbali için geri dönmeyi düşünmeksizin, olağanüstü bir direnişle şehit ve gazi olarak varlığını vatanına ve milletinin onurlu bekasına armağan etmiştir. Esarete asla teslim olmayan ruhumuz, nice zaferlerle sonuçlanan destanlara imza atmış aziz milletimiz, tarihte eşine pek rastlanmayacak şekilde ateş kusan makineleri tabiri caizse elleriyle durdurmuş, işgalcilere ve taşeronlara ne dün ne bugün ne de yarın bu aziz vatana ‘namahrem eli değdirtmeyeceklerini’ göstermiştir. Her geçen gün envanterine yenisi eklenen, gurur duyduğumuz Milli ve Yerli Silahların, İHA ve SİHA’ların üretiminde emek verenlere ve bu süreci destekleyen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin ve hükümetimizin yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu teçhizatlar güvenlik güçlerimizin kullanımına sunulmakta, gücüne güç katmaktadır. Küresel emperyalist güçler tarafından desteklenen terör örgütleri, asker ve polislerimiz tarafından perişan edilmektedir. Ramazan Ayına girdiğimiz bu mübarek gecede; Yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları ve hain terör saldırılarını bir kez daha lanetliyorum.”

Başkan Uçak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de, devleti ve milletiyle bir olmuş ilk andan itibaren alanlara inmiş ve milletin iradesine halel gelmesin diyerek göğsünü siper etmiş teşkilatlarının değerli mensupları Prof. Dr. İlhan Varank, Yusuf Elitaş, Ali Alıtkan ve Cuma Dağ başta olmak üzere geçmişten günümüze vatanı ve milleti için canını feda eden, kahraman şehitleri rahmetle, minnetle andığını ifade ederek, “Ruhları şad, mekânları cennet, makamları âli olsun. Bu kutlu direnişte gazilik makamına eren gazilerimizi de şükranla yâd ediyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen ise yaptığı konuşmada, “Bu kutsal vatan topraklarının üzerinde şanlı bayrağımız altında ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden hainlere karşı yürütülen operasyonlarda şehit ve gazi vermeye devam ettiğimiz bu günlerde şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri ile gazilerimize sahip çıkarak, böyle örnek bir organizasyona imza atarak, bizleri buraya davet eden Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı dernek üyelerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan onu ve gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın kurtarılmasında emeği geçen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Muğla’da Doğdu Vatan Uğruna Şehit Oldu’ Belgesel film gösterimi sunuldu.

Sunumun ardından Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanlığı adına, Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen’e, Türk Bayrağı hediye etti.

Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.