Milli Takım seçmeleri kapsamında gerçekleştirilen yarışların ilk gününde 3000 metre koşu testinde Türkiye birincisi olan Korkut, ikinci gün yapılan sprint yarışmasında da zirveyi kimseye bırakmadı. Üçüncü gün koşulan orta mesafe yarışında ise Türkiye üçüncüsü olarak yarışları tamamlayan Korkut, topladığı puanlarla Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun E20 yaş kategorisinde milli takıma seçilmeye hak kazandı.

Yunanistan içinde çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenleri Türk karasularına geri itti
Yunanistan içinde çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenleri Türk karasularına geri itti
İçeriği Görüntüle

Antrenör Muhammed Say’ın çalıştırdığı takımda mücadele eden Koray Korkut, bu başarısıyla Muğla’dan çıkan ilk milli oryantiring sporcusu unvanını da kazandı. Başarılı sporcu, hem bireysel performansıyla hem de kente kazandırdığı milli gururla adından söz ettirdi.

Muğla spor camiası, genç sporcunun başarısını büyük bir sevinçle karşılarken, Koray Korkut’un uluslararası arenada da Türkiye’yi başarıyla temsil etmesi bekleniyor.

Muhabir: Yelda Ergezen