Muğlalılar tepkili: “Virüs bize bulaşıyor da turistlere bulaşmıyor mu?”

Muğlalılar tepkili: “Virüs bize bulaşıyor da turistlere bulaşmıyor mu?”

Sinem KarakayaCoronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında turistlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına Muğlalı vatandaşlar tepki gösterdi. Tedbirlerin yeterli olmadığını bu uygulamanın saçma olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Virüs insan mı ayırt ediyor. Bize bulaşıyor da turistlere bulaşmıyor mu?” diye sorarak yetkililere seslendi. “ÇOK SAÇMA BİR UYGULAMA”Tedbirlerin yetersiz ve bu uygulamanın...

A+A-

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında turistlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına Muğlalı vatandaşlar tepki gösterdi. Tedbirlerin yeterli olmadığını bu uygulamanın saçma olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Virüs insan mı ayırt ediyor. Bize bulaşıyor da turistlere bulaşmıyor mu?” diye sorarak yetkililere seslendi.

 “ÇOK SAÇMA BİR UYGULAMA”

Tedbirlerin yetersiz ve bu uygulamanın saçma olduğunu söyleyen bir esnaf Yalçın Bodur, “Çok saçma bir uygulama bu. Yerli vatandaşta virüs var da turistlerde yok mu yani. Bu coronavirüsün başlaması zaten yurt dışı kaynaklı. Bu kadar vaka sayılarının artması da yurt dışından gelen vatandaşlar yüzünden. Şehirlerarası seyahatler kapanmalı. Tedbirler yeterli değil” şeklinde konuştu.  

“ÜLKEYE HER GİRENE TEST YAPILSIN”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Rıza Şahin, “Biz, esnaf olarak kapanmaya hazırız fakat yurt dışından gelecek vatandaşlar 15 gün karantinada kalması şartı ile. Bu ülkeye kim girerse girsin 15 gün karantinada kalıp ondan sonra dolaşsın. Bu virüsün dışardan gelmediği nereden belli ki. Ülkeye her girene test yapılsın. Taşıyıcı olmadığını nereden bilecekler” dedi.

“SAĞLIK OLMADAN TURİZM OLMAZ”

Vaka sayılarındaki artışın yurt dışından gelen turistler olduğunu söyleyen bir esnaf Koray Yerli, “Turistlerin yasaklardan muaf tutulmasından saçma bir şey daha olamaz. Yasakların olma amacı zaten kalabalığı önlemek. Yurt dışından turistler gelmeye başladıkça vaka sayıları arttı. Hayat Eve Sığar uygulamasından baktığımız zaman her taraf kıpkırmızı gözüküyor. Esnaf ne yapacak bu durumda. Sanki virüs insan ayırt ediyor. Bize bulaşıyor, yabancılara bulaşmıyor. Tamam, Muğla turizm kenti olabilir ama sağlık olmadan turizm olmaz. Şehirlerarası giriş çıkış ve ülke içine giriş çıkışlar yasaklansın” dedi.

“VİRÜS, YABANCI-YERLİ AYIRT ETMİYOR”

Uygulamanın yanlış olduğunu savunan bir başka esnaf Özcan Çolakkol ise “Türkiye genelinde Coronavirüsten dolayı alınan yasaklar kendi yerli halkımıza uygulanıyor ama yabancılar uygulamalardan muaf tutuluyor. Bu hastalık yerli ve yabancı şeklinde bir ayrım yapmıyor. Herkese eşit bir şekilde bulaşıyor ve hasta ediyor. Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Tedbirler yeterli değil. Bu virüs zaten dış kaynaklar yüzünden ülkemize bulaştı. Bu uygulama doğru değil” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.