MUĞLA’NIN MUCİTLERİ EVDE TASARIM YAPTILAR

MUĞLA’NIN MUCİTLERİ EVDE TASARIM YAPTILAR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Muğla Evde Kal” etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta STEM tasarımları ele alınan etkinlikte 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde Muğla’nın minik mucitleri evde kalarak, tasarım yaptılar.17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde, Muğla’daki minik mucitler,  (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Mathematics-Matematik)  dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle...

A+A-

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Muğla Evde Kal” etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta STEM tasarımları ele alınan etkinlikte 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde Muğla’nın minik mucitleri evde kalarak, tasarım yaptılar.

17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde, Muğla’daki minik mucitler,  (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Mathematics-Matematik)  dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşan STEM etkinlikleriyle, edindikleri teorik bilgileri pratiğe döktüler. Öğrenciler, evde küçük ve basit malzemelerle oluşturdukları öğretici ve eğlendirici STEM tasarımlarını, sosyal medyada sergileme imkânı buldular. Robottan, su değirmenine, kuş yuvasından, paraşüte kadar birbirinden farklı, birbirinden değerli, ürünler “Muğla evde kal tasarım yap” hastagiyle paylaşıldı.

Evlerinde STEM etkinliği yapan öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ,“Bu hafta sonu da farkındalık oluşturmak adına çocuklarımızdan STEM tasarımları yapmalarını istedik ve gördük ki geleceğin mucitleri Muğla’da STEM’le yetişiyor. Çocuklarımızla Paylaşımları keyifle takip ettim ve gurur duydum. Onlara rehberlik eden öğretmenlerime ve destek veren velilerime sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

STEM’in dünyada eğitim trendlerinden biri olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Töre, “Hızla değişen ve dönüşen yenidünya düzeninde, öğrencilerimizin 21. yüzyıl yaşam becerilerini donanması önem arz ediyor. Bu bağlamda STEM, çok etkili bir eğitim yaklaşımı. STEM sayesinde çocuklarımız erken yaşta eleştirel düşünmeyi, çözüm üretmeyi, araştırıp sorgulamayı, buluş yapmayı, yaparak ve yaşayarak ve üreterek bilgiye ulaşmayı öğreniyor. Çocuklarımız STEM’le hayata hazırlanıyor” sözlerini kaydetti.

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.