MUĞLA’NIN ÜRÜNLERİ DEPREMZEDELERE ŞİFA OLACAK

MUĞLA’NIN ÜRÜNLERİ DEPREMZEDELERE ŞİFA OLACAK

NEVAL ARSLAN//Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü paydaşlarıyla birlikte asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından başta bölgeye ulaştırılmak üzere akabinde Muğla’ya gelen depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

*Üreticiler ve paydaşların destekleri, Muğla İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerikoordinasyonuyla15 bin kilogram zeytinyağı, 11 bin 800 adet 500 gramlık kavanozlarda bal ve ‘1 günlük süt depremzedelere’ kampanyası ile 99 bin 28 Litre süt, peynir yapımı için toplandı. 14 ton sütten Bin 700 kilogram kaşar peynir üretilerek, Bin 400 kilogramı depremzedelere ulaştırılacak.

**Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü paydaşlarının başlattıkları ‘depremzedelere yönelik yardım kampanyaları’ hakkında, İl Müdürü Barış Saylak basın açıklaması yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

site-taslak-066.jpg

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü paydaşlarıyla birlikte asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından başta bölgeye ulaştırılmak üzere akabinde Muğla’ya gelen depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası çalışmalarına devam ediyor.

site-taslak-067.jpg

38 GÖNÜLLÜ PERSONEL DEPREM BÖLGESİNDE

Bölgeye sevk edilmesi amacıyla 2 tır battaniye, 1 tır hijyen malzemesi, 2 kamyon yetişkin giyim, 1 kamyonet tıbbi malzeme, 65 koli ayni yardım, 3 adet jenaratör, 25 adet powerbank, 200 adet mutfak gereçleri, 1 tır çadır altı palet, 3 tır su, 3 tır meyve/sebze ile 2 tır, 1 kamyon ve 2 kamyonet, 2 ton ve 15 teneke gıda maddesinin Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne iletilerek doğrudan afet bölgesine ve müdürlüğün lojistik depolarına gönderiminin sağlandığını belirten Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “İl Müdürlüğümüz personellerinden 1 kişi AFAD arama kurtarma, 23 kişi lojistik destek, 14 kişi gıda denetimi amacıyla olmak üzere toplam 38 personelimiz deprem bölgesine gönüllü olarak gitmişlerdir. 9 Mart tarihinde de 34 personel ve 9 araç hayvan sağlığı çalışmalarına destek olmak üzere Kahramanmaraş iline gönderildi. Hayırseverlerimizden, paydaşlarımızdan ve hemşerilerimizden Allah bin kere razı olsun” dedi.

site-taslak-068.jpg

“92 KÜÇÜKBAŞ VE 5 BÜYÜKBAŞ HAYVANIN KESİMİ YAPILDI”

Muğla’da yetiştiricilerinin bağışladığı 92 küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvanın Denizli Et ve Süt Kurumuna sevk edilerek, kesim işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Müdür Saylak, toplamda deprem bölgesine gönderilen yem yardımlarının 58 bin 940 kilogram kaba yem, 166 bin 750 kilogram kesif yem ve 9 bin 600 kilogram silaj olduğunu kaydetti.

22 Şubat Çarşamba günü balıkçıların ağlarını depremzedeler için attığını söyleyen Müdür Saylak, avlanan balıkların mezatta satıldığını ve satışta 943 bin TL nakdi destek elde edildiğini belirtti.99 BİN 28 LİTRE SÜT TOPLANDI

1 Mart Çarşamba günü İl geneli “1 günlük süt depremzedelere” kampanyasının başlatıldığını dile getiren Müdür Saylak, 99 bin 28 Litre sütün peynir yapımı için toplandığını kaydetti.

Saylak, “Ayrıca Muğla Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve 2 yardımseverin destekleriyle Turgutreis KYK kalan çocuklarımıza 15 bin adet 200 ml uht süt sağlandı. Çocuklarımızın 1 aylık süt ihtiyacı karşılanmıştır. Milas-Bafa-Selimiye bölge üreticilerinden ve Talat Aydın Aytaş Hayvancılık tarafından toplanan 14 ton sütten Bin 700 kilogram kaşar peynir üretildi. Bin 400 kilogram kaşar depremzedelere ulaştırıldı. 300 kilogram kaşar peynir de ulaştırılacak” ifadelerine yer verdi.

24 Şubat Cuma tarihi itibari ile üreticilerin destekleri ile depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinin koordinasyonu ile zeytinyağı toplama kampanyası başlatıldığını belirten İl Müdürü Barış Saylak, “Yaklaşık 15 bin kilogram toplanmış ve bugün son günü olan projede elde edilen yağ il ve ilçe müdürlüklerimizde uygun ortamlarda muhafaza edilerek önümüzdeki günlerde gönderimi sağlanacak” dedi.

MAY-BİR’DEN

Saylak, yanı sıra May-Bir tarafından 11 bin 800 adet 500 gramlık kavanozlarda balın paketlenerek,hem Muğla’ya gelen misafir depremzedelere hem de deprem bölgesindeki depremzedelere sunulmak üzere hazır hale getirildiğini kaydetti.

site-taslak-069.jpg

 

 

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.