MUĞLASPOR ALTYAPISINDA ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

MUĞLASPOR ALTYAPISINDA ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Altyapının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Muğlaspor Basın Sözcüsü Barış Yayman, ''Altyapı bizim için çok önemli bir husus, altyapıya çok önem veriyoruz. Bununla ilgili de Prof.Dr. Özcan Saygın hocamızın liderliğinde, Akademik Gelişim Direktörlüğü kuruldu. Doç. Dr. Halil Evren Şentürk, Akademik Gelişim Direktörü olarak göreve getirilmiştir'' dedi.

A+A-

Muğlaspor Kulübü Basın Sözcüsü Barış Yaymam ve Sportif Asbaşkan Prof. Dr. Özcan Saygın, yeşil-beyazlı kulübün altyapı çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Altyapıda yapılacak çalışmaları aktaran Sportif Asbaşkan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, bilim ve teknolojiden yararlanarak altyapıya tamamen akademik bir bakış açısı getireceklerini ifade etti. Doç. Dr. Halil Evren Şentürk direktörlüğündeki yapı da Spor Bilimlerinde Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilerimiz görev alacaklar. Akademik Gelişim Direktörlüğünde görev alacak personellerimizin uzmanlık alanları, atletik performans antrenörü, müsabaka analizi ve oyuncu izleme ile spor psikoloğu olarak belirlendi.

Prof. Dr. Özcan Saygın yaptığı açıklamada, ''Uygulama esnasında da Üniversitemiz ile Muğlaspor işbirliği çerçevesinde lisansüstü öğrencilerimiz ile birlikte Antrenörlük Eğitimi Bölümü futbol uzmanlık öğrencilerimizden yararlanacağız. Burada antrenörlerimize yönelik gelişim seminerleri şeklinde planladığımız bir program var. Sporculara yönelik de performansını üst düzeyde göstermesini engelleyen fiziksel, fizyolojik ve psikolojik unsurları belirlemek istiyoruz. Belirledikten sonra fiziksel ve zihinsel antrenmanlar için hem yıllık antrenman planlamasında hem de bireysel antrenman planlamasında altyapı antrenörlerimize destek vereceğiz. Velilerle de iş birliği yaparak sporcuların futbol yaşamları dışında da fiziksel, psikolojik ve sosyal alanda gelişimine destek verecek bir yapı oluşturmayı hedefledik.'' ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.