MUĞLA’YA DEV PROJE: SANDRAS İÇME SUYU PROJESİ 2021 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

MUĞLA’YA DEV PROJE: SANDRAS İÇME SUYU PROJESİ 2021 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Sinem KarakayaSandras Dağı’ndan getirilerek Muğla’nın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak “Muğla İçme Suyu Projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak 2021 yatırım programına alındı.AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Muğla İçme Suyu Projesi’ni 661 Milyon 250 Bin TL Yatırım Bedeli ile hayata geçiriyoruz. Bütçe açısından en büyük yatırımlardan birini daha Muğla’mıza kazandırmanın mutluluğunu...

A+A-

Sinem Karakaya

Sandras Dağı’ndan getirilerek Muğla’nın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak “Muğla İçme Suyu Projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak 2021 yatırım programına alındı.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Muğla İçme Suyu Projesi’ni 661 Milyon 250 Bin TL Yatırım Bedeli ile hayata geçiriyoruz. Bütçe açısından en büyük yatırımlardan birini daha Muğla’mıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje ile Muğla’mızın içme suyu ihtiyacı 2050 yılına kadar karşılanacak” denildi.

Konuya ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Defalarca görüştüğümüz Sandras İçme Suyu Projesi hayata geçiyor. 2019 yatırım programına aldırdığımız Muğla İçme Suyu Projesi;  ‘15 Ocak 2021 Tarihli Resmi Gazete’de  2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair  3428 Sayılı Karar’  ile başlama aşamasına geldi. Muğla içme suyunun yapımına;  Sandras Kaynakları ve Gürsu Kaynakları olarak iki proje halinde başlanacak.  ‘Muğla İçme Suyu’ projesinin toplam yatırım bedeli 661 Milyon 250 Bin TL’dir. 2027 yılında bitirilmesi planlanan proje ile Muğlamızın 2050 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. 2 bin metrelik Sandras Dağı zirvesinde doğal yaşama zarar vermeden, tüm kaynaklarımızı etkin biçimde kullanarak kilometrelerce yer altı tüneller açarak Muğla merkez ve yakın çevresini en kaliteli suyla buluşturacağız.  Suyun maliyetinde ton başına yüzde 50’lik bir azalma hedefliyoruz.”

Bu haber toplam 520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.