Muğla'ya son 18 yılda DSİ yatırımları

Muğla'ya son 18 yılda DSİ yatırımları

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Muğla’ya AK Parti hükümetleri döneminde son 18 yılda 7 baraj, 3 gölet ve 17 adet sulama tesisi kazandırıldığına vurgu yaptı.Muğla’nın turizmle tarımın iç içe büyük bir uyum içinde faaliyet gösterdiği nadide bir il olduğuna değinen milletvekilleri, “Suyun, üretimin, emeğin, toprağın değerini...

A+A-

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Muğla’ya AK Parti hükümetleri döneminde son 18 yılda 7 baraj, 3 gölet ve 17 adet sulama tesisi kazandırıldığına vurgu yaptı.

Muğla’nın turizmle tarımın iç içe büyük bir uyum içinde faaliyet gösterdiği nadide bir il olduğuna değinen milletvekilleri, “Suyun, üretimin, emeğin, toprağın değerini biliyoruz. Bu kapsamda son yıllarda daha da hız kazanmak üzere Muğla’mızın tamamında çok önemli tarımsal yatırımlarımızı devreye aldık. Bu kapsamda Muğla’mıza 7 baraj, 3 gölet yaptık. 86 bin 146 dekar arazimizi sulayan 17 adet tesisimizi hizmete sunduk. Yerleşim yerlerimizin ve tarım arazilerinin su baskınlarından zarar görmemesi için 62 adet su taşkın tesisini halkımızın istifadesine sunduk. “ ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini, ihtiyaçlar dahilinde yenilerinin de planlandığını anlatan Demir ve Gökcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Muğla’mıza tarım, turizm, eğitim, sağlık, enerji, ulaşım, altyapı, sosyal hizmetler gibi birçok alanda çok büyük yatırımlar yapıldı. Büyük bir hızla bu yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Demir ve Gökcan; “Tarım kenti ilimize devasa yatırımların kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, geçmiş dönem Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, DSİ Genel Müdürlüğümüz, Aydın Bölge ve Muğla Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yeni yatırımlarımız da Muğla’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.