Muğla’ya son 24 saate 24 kg yağış

Muğla’ya son 24 saate 24 kg yağış

Sinem KarakayaHavaların mevsim normallerinin altında seyrettiği son zamanlarda beklenen yağış olmaması nedeniyle uzmanlar kuraklık çağrısı yapıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Muğla’ya son 24 saatte 24.0 kg yağış düştüğü öğrenildi. Yapılan açıklamada, yurt geneli ve Ege bölgesinin bu akşamdan itibaren kuzeyden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bildirildi.Açıklamada, “Yurdumuz ve bölgemiz bu akşamdan...

A+A-

Sinem Karakaya

Havaların mevsim normallerinin altında seyrettiği son zamanlarda beklenen yağış olmaması nedeniyle uzmanlar kuraklık çağrısı yapıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Muğla’ya son 24 saatte 24.0 kg yağış düştüğü öğrenildi. Yapılan açıklamada, yurt geneli ve Ege bölgesinin bu akşamdan itibaren kuzeyden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bildirildi.

Açıklamada, “Yurdumuz ve bölgemiz bu akşamdan itibaren kuzeyden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar rüzgarların da kuzeye dönmesi ile birlikte önce mevsim normallerine, ardından yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

GEÇEN SENEYE GÖRE %46’LIK DÜŞÜŞ

Muğla’ya geçen sene 94.6 kg yağış düşerken, bu sene 50. 4 kg yağış düşmesi sebebiyle geçen seneye göre %46’lık yağış eksikliği olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.