MUTSO BAŞKANI ERCAN: “GELİŞME SEVİNDİRİCİ ANCAK SINIRLANDIRMA TAMAMEN KALKMALI”

MUTSO BAŞKANI ERCAN: “GELİŞME SEVİNDİRİCİ ANCAK SINIRLANDIRMA TAMAMEN KALKMALI”

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, ülke genelinde müzik yasağının saat 01:00’e kadar uzatılmasına ilişkin açıklama yaparak yetersiz olduğunu söyledi. Ercan, normalleşen hayat koşullarında işletmelerin de kendi normalleşmelerine kavuşması gerektiğini belirterek, “gelişme sevindirici ancak sınırlandırma tamamen kalkmalı” dedi.

A+A-

Coronavirüs sürecinde saat 24:00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, müzik yayınına dair usul ve esaslarla ilgili genelgeyi valiliklere gönderdi.

Değerlendirmeler sonucunda müzik yayınlarına ilişkin yeni kararlar alınarak valiliklere bildirildi. Buna göre, ilgili kanun ve mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapabilme süresi saat 01.00’e kadar uzatıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan konuya ilişkin açıklama yaparak, müzik yasağının yetersiz olduğunu ve tüm işletmeleri etkilediğini belirtti.

“BU GELİŞME UMUT VERİCİ OLDU”

Bu gelişmenin umut verici ancak yetersiz olduğunu belirten Mustafa Ercan, “Test ve HES kodu zorunluluğunun bile kaldırıldığı bu dönemde, salgın döneminde en uzun süre kapalı kalan ve en ağır şekilde etkilenen müzik ve eğlence sektörünün bu şekilde kısıtlamasının sürdürülmesi, işletmelerin, müzisyenlerin, çalışanlarının ve bölgede faaliyet gösteren farklı sektördeki işletmelerin emeklerine haksızlıktır. Bu haksızlığa ivedilikle son verilmesi hem tüm bu sektörler ve emekçileri için hem de turizm faaliyetleri için önem arz etmektedir. Bu gelişme üye işletmelerimiz için umut verici oldu. Ancak dileğimiz, her şeyin normale döndüğü gibi bu kısıtlamanın da bir an önce tamamen sona ermesidir. 2 yıldır pandemi ve ekonomi ile mücadele eden işletmelerimizin, normalleşen hayat koşullarında, kendi normallerine biran önce kavuşmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.