MUTSO Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

MUTSO Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 2020 yılın son meclis toplantısı, 22 Aralık Salı günü Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla online ve canlı olarak gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda en önemli madde, 2021 yılı tahmini bütçe tasarısı hakkındaki görüşmeler oldu.“AMACIMIZ, ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI...

A+A-

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 2020 yılın son meclis toplantısı, 22 Aralık Salı günü Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla online ve canlı olarak gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda en önemli madde, 2021 yılı tahmini bütçe tasarısı hakkındaki görüşmeler oldu.

“AMACIMIZ, ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI TESPİT EDİP İLGİLİ KURULUŞLARA AKTARMAK”

Yılın son toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı Özcan şu ifadelere yer verdi: “Salgın sadece işlerimizi olumsuz etkilemek; ekonomik olarak yara almamızı sağlamakla kalmadı, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi de bizden aldı. Ekonomik faaliyetlerin sekteye uğramasının önüne geçilebilmesi amacıyla hükümetimizce bir takım önlemler alındı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu süreçte Covid-19 pandemisinin üyelerimize olan etkilerini en aza indirilebilmek adına çalışmalar gerçekleştirdik ve sürekli çalışmaya da devam ediyoruz. Coronavirüs salgını nedeniyle, iş dünyasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, MUTSO tarafından an ve an Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir rapor halinde sunuldu ve birliğimiz aracılığıyla ilgili bakanlıklara iletildi. En son Türkiye’de ilk defa TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Muğla İlindeki tüm Ticaret Odaları ile Ticaret Borsasının meclis başkanları, yönetim kurulu başkanları, meslek komite başkanları KGK ve GGK başkanlarının katılımıyla video konferans aracılığıyla geçekleşen müşterek bir toplantı yapıldı. Bu sayede Başkan Hisarcıklıoğlu tüm ilimizin sektörlerinin sorunlarını ilk ağızdan dinledi. Taleplerimizi, çözüm önerilerimizi ve beklentilerimizi ilgili bakanlıklara iletmek üzere tek tek notlar aldı. Üyelerimizin sorunlarına birlikte çözüm aramak, Muğla genelinde üretim ve üretimden dolayı istihdamı korumak ve arttırmak adına; meslek komitelerimizin çalışmalarına ve paydaşlarımızla işbirliği içinde ortaya koyduğumuz çalışmalarımıza ayrı bir önem verdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Amacımız, Muğla ve ülke ekonomimiz için üreten sektörlerimize, üyelerimize ve iş insanlarımıza hizmet etmek, onların sorunlarını ve taleplerini tespit edip, ilgili kuruluşlara aktarmak ve sonuçlanmasını sağlamaktır.”

“MUĞLA EKONOMİSİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

2021 yılı bütçe sunuma geçmeden önce kısa açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise şunları kaydetti: “Odamız, 136 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en saygın ve en eski  meslek kuruluşları arasında yer almaktadır.136 yıllık tarihi boyunca sürekli kendisini geliştirerek üyelerine, Muğla’mıza ve ülkesine daha kaliteli ve daha efektif hizmet sunmayı amaçlamıştır. Odamız, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da, yasalarla belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirerek, üyelerine en iyi biçimde hizmet vermeye devam etmiştir. Odamız, üyelerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak kalitede hizmet sunmak, kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünü sağlayarak Odamıza bağlı ilçelerde ticari ve sınai faaliyetlerini kolaylaştırmak ve gelişmesini sağlamak amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Odamız bu bilinçten hareketle, 7.500.000,-TL tutarındaki 2020 yılı bütçesi ile pek çok çalışma ve projeye imza atmıştır. Muğla ekonomisini daha güçlü bir konuma ulaştırmak amacıyla kurumlar arası işbirliğini daha etkin bir hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kurumlar arası birliktelikten ortaya çıkacak büyük sinerji ile önümüzdeki dönemde de, üyelerimizin sektörel ve mali sorunlarının çözümünü sağlayacak, Muğla’nın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yenilikçi projelerimiz ve katılımcı yönetim anlayışımız ile önemli katkılar koyacağız. Bu doğrultuda; 2021 yılı için yol haritamız niteliğindeki bütçemizde Odamızın projeleri ile üretime ve ihracata daha fazla odaklanılması, Muğla adına takip edilen projeler, Odamızın ulusal ve uluslararası bağlantılarını güçlendirme, turizm ve kültür proje çalışmaları için bütçemizde yeterli ödeneklere yer verilmiştir, İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve en önemlisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte üniversite sanayi işbirliğinde yeni yönetim anlayışını, iş geliştirme hizmetlerimizi, üyelerimizin sektörlerini geliştirmeye yönelik taleplerini ve iş ve yatırım ortamını iyileştirici önerilerini almaya ve bunlara odaklanmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”

Toplantı gündem maddelerinin tamamının görüşülüp oybirliği ile  karara bağlanması, 2021 yılı tahmini bütçe tasarısının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından üyelerin dilek ve temennilerinden sonra sona erdi.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.