Narenciye üreticileri pandemiden dertli

Narenciye üreticileri pandemiden dertli

Sinan BoyacıMuğla’nın Köyceğiz ilçesi Hamitpaşa Mevkii’nde bulunan narenciye üreticileri pandemi döneminden kötü etkilendiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi. Üreticiler, “Pandemi sürecinde piyasaları etkiledi özellikle pazarda etkili oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz” dediler.15 yıldır portakal ve limon üreticiliği yapan İsmail Ercan (56), “İşletmemiz 15 yıldır narenciye portakal ve limon hizmeti vermektedir. Paketleme ve sevkiyat...

A+A-

Sinan Boyacı
Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Hamitpaşa Mevkii’nde bulunan narenciye üreticileri pandemi döneminden kötü etkilendiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi. Üreticiler, “Pandemi sürecinde piyasaları etkiledi özellikle pazarda etkili oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz” dediler.
15 yıldır portakal ve limon üreticiliği yapan İsmail Ercan (56), “İşletmemiz 15 yıldır narenciye portakal ve limon hizmeti vermektedir. Paketleme ve sevkiyat vardır. Pandemi sürecinde piyasaları etkiledi özellikle pazarda etkili oldu. Bizde bakanlığımızın sağlık ve hijyen kurallarına uyarak paketleme ve sevkiyatlarımızı yaptık. Ercanlar gıda olarak portakal dönemindeyiz sağlıklı ve c vitamini olan bir ürün. Mart ayına kadar tezgâhlarda yer alıyor. Üreticilerimizde aldığımız bilgilere göre Türkiye’nin illerine ve yurt dışına sevk ediyorlar. Burası bir aile şirketidir” dedi.
Burak Ercan ise, “İşletmenin kurucusu olan babamla birlikte çalışıyorum. Buradan çıkan ürünler metrapol kentlere gidiyor. Ama tercihen balkan ülkelerine gidiyor. İşini herkes öz veriyle yaparsa daha ileri bir seviyeye taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.
Mehmet Ali Ercan ise, “Bende bu şirkette 15 yıldır çalışıyorum. 80 kişiye iş imkânı sağlıyoruz. İşletmeci olarak pandemi sürecinde rahat çalışamıyoruz” dedi.
Yusuf Tanış, “Şuan için narenciye sektöründe fiyatlar biraz yüksek. Bizde gider çok olduğu için maliyetler baya yükseldi. Fabrikadan bir limon çıkarken 3 Tl oluyor. Ürünlerde yıllık ürün oranı yüzde 40 düştü” dedi.

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.