OGM UYARDI: “YANGIN GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMİ ALMAMIŞ VATANDAŞLAR YANGIN BÖLGELERİNE GİREMEZ”

OGM UYARDI: “YANGIN GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMİ ALMAMIŞ VATANDAŞLAR YANGIN BÖLGELERİNE GİREMEZ”

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangınının ardından vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, “Yangın gönüllüsü eğitimi almamış vatandaşlarımızın yangın bölgelerine girmemesi önemle duyurulur” denildi.

A+A-

Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Sarp arazide alevlerle savaşan orman işçileri ve itfaiye ekipleri, "yeşil vatanı” kurtarmak için canla başla mücadele ediyor.

Ekiplerin mücadele ettiği yangında, görevliler dışında bölgeye sivil halk alınmıyor.

Orman Genel Müdürlüğü(OGM), bu kapsamda uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Orman yangınları ile mücadelede yangın gönüllüsü eğitimi almamış vatandaşlarımızın yangın alanlarına girmesi ve yangınlara müdahalesi hayati riskler barındırır. Vatandaşlarımızın yardım etme duyarlılığını anlayışla karşılıyoruz. Ancak bu davranışlar mücadelemizin sürdürülebilirliğini olumsuz etkilemekte ve vatandaşlarımızın kendi can güvenliğini riske atmaktadır. Bu nedenle yangın gönüllüsü eğitimi almamış vatandaşlarımızın yangın bölgelerine girmemesi, yasal bir zemini bulunmayan gönüllü hareketleri ile yangına müdahalede bulunmamaları önemle duyurulur.”

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.