Öğrenciler, 9 aydır boş eve kira ödüyor

Öğrenciler, 9 aydır boş eve kira ödüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde memleketlerinde oldukları halde kiraladıkları evlere ücret ödemeye devam ediyor. Aylardır boş evlere kira ödeyen öğrenciler, duruma tepki göstererek, kira ödemek istemediklerini dile getirdi.Öğrencilerin bazıları evlerini boşaltırken bazıları ise eğitim başlarsa ev bulmak zorlaşır diye boş evlere kira ödemeye devam ediyor. Belirsizlik nedeniyle ne yapacağını bilemeyen öğrenciler,...

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde memleketlerinde oldukları halde kiraladıkları evlere ücret ödemeye devam ediyor. Aylardır boş evlere kira ödeyen öğrenciler, duruma tepki göstererek, kira ödemek istemediklerini dile getirdi.

Öğrencilerin bazıları evlerini boşaltırken bazıları ise eğitim başlarsa ev bulmak zorlaşır diye boş evlere kira ödemeye devam ediyor. Belirsizlik nedeniyle ne yapacağını bilemeyen öğrenciler, bu süreçte ev sahiplerinin kolaylık sağlamamasından şikâyetçi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 13 Mart’ta Türkiye’de tüm yükseköğretim kurumlarında eğitime üç hafta ara verilirken 23 Mart’ta da uzaktan eğitime geçildi. Üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesiyle farklı şehirlerde eğitim gören öğrenciler, ailelerinin yanlarına döndü. Aranın ilk etapta 3 hafta olarak duyurulması nedeniyle öğrenciler, evlerini, yurtlarını boşaltmadı. Ancak Coronavirüsün seyri nedeniyle tüm dönem uzaktan eğitim yapıldı. Bu süreçte öğrencilerin pek çoğu yeni dönemde eğitimin yüz yüze yapılmaya başlaması ihtimaline karşılık kiraladıkları evlerden çıkmadılar.

 “ÖDEME YAPARKEN ÇOK ZORLANDIK”

Ödeme yaparken zorlandığını dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Ecem Yeşilağaç, “Ev sahibimiz her konuda anlayışlı olsa da bu konuda pek olamadı. En azından bizi ve ailelerimizin durumunu düşünerek bir iki ayı almayabilirdi çok zorlandık haliyle devletin burs vermesi gerekiyorken verdiği kredinin hepsi de kiraya gitti. O yüzden bu konuda biraz yıprandık. Ev arkadaşlarımla beraber uzaktan eğitimin hiçbir yararının olduğunu da düşünmüyoruz. Çalışan öğrenciler, bilgisayarı olmayan ve internet sıkıntısı çeken, arkadaşlarım da var. Elbet bir işte çalışmamız onların problemi değil ama bizimde geçinmemiz gerekiyor. Bu söylediklerimize karşılık okul varken ‘okula göre kendinizi hazırlıyordunuz’ diyorlar. Okul varken de okulla işi aynı anda yürüten insanlarda vardı. Farklı bir şehirde öğrenci okutmak hiç kolay değil. Bu sebeple uzaktan eğitim de verilen videolu canlı slaytın, hiç bir kaynağın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bazı hocaların yeterince düşünceli olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“OLAN ÖĞRENCİLERE, GARİBANLARA, BU ÜLKENİN GELECEĞİNE OLDU”

Bir başka Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Onur Bozgeyik, “Okullar kapandıktan sonra ki 3 ay kira ödemeye devam ettik. Ev sahiplerine ödemeyelim talebini ilettiğimizde yapacak bir şey olmadığını ellerinde bizim imzaladığımız senetlerin olduğunu söylediler. Elimizden pek bir şey gelmedi. Oturmadığımız evin kirasını ödemeye devam ettik. Bir avukattan burs alıyordum fakat okul olmadığı için bana burs vermemeye başlamıştı. Kirayı ödeyecek durumum yoktu. Yurt çıkmamıştı bin 400’üncü sıralarda bekliyorduk. Biriken borçlar tedirgin etmeye başlamıştı doğal olarak. Bir işe girip çalışmak istedim fakat pandemiden dolayı hiçbir yer kabul etmiyordu. Herkes kendince haklıydı tabi ama olan öğrencilere, garibanlara, bu ülkenin geleceğine oldu. Sesimiz olduğu için Muğla Postası Gazetesi’ne teşekkür ederim” dedi.

“OTURMADIĞIMIZ EVİN PARASINI ÖDEMEK ZORUNDA DA BIRAKILDIK”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Berke Gürsoy, “Uzaktan eğitimin başarılı olmadığını yakın zamanda toplum olarak göreceğiz. İş bilmeyen, işsiz üniversite mezunları ile dolacak her yer. Bu fırsatçılıktır. Zaten eve verdiğimiz kira değeri çok fazlaydı evden çıktığımız halde kontratımız devam ettiği için ödemek zorunda bırakıldık. Fiyat belirtmekte istiyorum 1+1 eve bin 600 TL kira ödüyorduk. Öğrenciler bu fiyatları vermek zorunda bırakıldı ve üstüne oturmadığımız evin parasını ödemek zorunda da bırakıldık. Bu ev sahiplerinin de bunları hak ettiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.