Öğrenciler, enstürman çalarak şarkılar söyledi

Öğrenciler, enstürman çalarak şarkılar söyledi

Sinem KarakayaMuğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasında öğrencilerin ebeveynleri ile evde kaliteli zaman geçirmeleri adına planlanan evde kal etkinliklerine bir yenisini ekledi. “Muğla evde kal şarkını çal” hashtagı ile yapılan etkinlikte öğrenciler enstürman çalarak şarkılar söylediler.Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, hafta sonu “Evde Kal Etkinlikleri”  yoğun bir katılımla devam ediyor. ...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasında öğrencilerin ebeveynleri ile evde kaliteli zaman geçirmeleri adına planlanan evde kal etkinliklerine bir yenisini ekledi. “Muğla evde kal şarkını çal” hashtagı ile yapılan etkinlikte öğrenciler enstürman çalarak şarkılar söylediler.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, hafta sonu “Evde Kal Etkinlikleri”  yoğun bir katılımla devam ediyor.  İki hafta önce 13 ilçede başlayan Evde Kal Etkinliklerine, öğrenciler ve aileler tam destek veriyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde, ilk hafta “Evde Kal Kitap Oku”,  ikinci hafta “Evde Kal Spor Yap”, bu hafta sonu ise “Evde Kal, Şarkını Çal”  etkinliği gerçekleştirildi. Müdürlüğün resmi sosyal medya hesaplarından “Bu hafta sonu da sağlığımız için evde kalıyoruz. Kitap okuyor, spor yapıyor ve şarkımızı çalıyoruz”  çağrısına yine yüksek bir katılımla yanıt geldi. Evde müzik yapmaya davet edilen öğrenciler, enstrüman çaldılar, şarkı söylediler, ritim çalışması ile müzik etkinlikleri gerçekleştirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin resmi sosyal medya hesaplarından, öğrencilerin birbirinden güzel müzik etkinlikleri “Muğla evde kal şarkını çal” hashtagi ile paylaşıldı.

Öğrencilerin, aileleri ile birlikte kaliteli, eğlenceli zaman geçirmesinin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Öğrencilerimiz ve velilerimiz hayatı eve sığdırmaya devam ediyor. Heyecanla beklenen hafta sonu etkinlik çalışmalarımıza bu hafta da müziği ekledik. Hem zihnimize hem de bedenimize inanılmaz faydası olan müzik etkinliğiyle farkındalık oluşturmak istedik. Enstrüman çalan çocuklarımızın paylaşımları, inanıyorum ki arkadaşlarına da ilham verecek, onların da bir enstrüman çalmaya başlanmasına vesile olacak. Ailelerimizi de çocuklarımıza eşlik ederken görmekten inanın çok mutlu oldum.  Çocuklarımızın akademik başarısının yanında kitap okuma alışkanlığı edinmesi, sporla, müzikle, resimle, herhangi bir sanat dalıyla meşgul olması; onların zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal gelişimine çok büyük katkısı var. Bunlarla iç içe büyüyen çocuklarımız, problem çözme becerileri yüksek, sanata ilgili bireyler olarak gelecekte karşımızda olacaklar” dedi.

Bu haber toplam 304 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.