Öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor

Öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor

Sinem KarakayaMuğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 12 Aralık 2020’de başlatılan “Muğla Evde Kal” etkinlikleri, gerçekleştirdiği faaliyetlerine her hafta sonu, bir yenisini ekleyerek devam ediyor."Evde Kal Kitap Oku",  "Evde Kal Spor Yap", "Evde Kal, Şarkını Çal" faaliyetleri devam ederken bu hafta sonu “Evde Kal Masal Anlat” “Ailemle Yarışıyorum” ve kareoke etkinlikleriyle, öğrenciler aileleriyle birlikte dolu dolu  zaman geçirdi....

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 12 Aralık 2020’de başlatılan “Muğla Evde Kal” etkinlikleri, gerçekleştirdiği faaliyetlerine her hafta sonu, bir yenisini ekleyerek devam ediyor.

"Evde Kal Kitap Oku",  "Evde Kal Spor Yap", "Evde Kal, Şarkını Çal" faaliyetleri devam ederken bu hafta sonu “Evde Kal Masal Anlat” “Ailemle Yarışıyorum” ve kareoke etkinlikleriyle, öğrenciler aileleriyle birlikte dolu dolu  zaman geçirdi. İl genelinde gerçekleştirilen tüm etkinlikler; okulların, ilçelerin ve il milli eğitim müdürlüğünün twitter hesaplarında “Muğla evde kal kitap oku” , “Muğla evde kal spor yap”, “Muğla evde kal şarkını çal” ,  “Muğla evde kal masal anlat” hastagleriyle paylaşıldı.

Cumartesi günü saat 20.00- 22.00 saatleri arasında gerçekleştirilen “Evde Kal Masal Anlat" etkinliği ile okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, uykudan önce büyüklerinden masallar dinlediler. Paylaşımlarda, masal atölyesi öğretmeni Ece Nur Şener'in eğlendirici ve öğretici masalları da yer aldı.

Pazar günü yapılan "kareoke" etkinliğinde ise öğrenciler aileleriyle birlikte, Barış Manço şarkıları söylediler. 22 yıl önce aramızdan ayrılan, 7'den 77'ye herkesin kalbinde taht kuran Barış Manço,  doğumunun 78. yıldönümünde şarkılarla anıldı.

Aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Evde Kal" etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlamak adına "Ailemle Yarışıyorum" genel kültür ve bilgi yarışması düzenledi. 1 Ocak saat 19.40'ta ilkokullar, 2 Ocak saat 19.40'ta ortaokullar, 3 Ocak saat 19.40'ta ise liselerin katıldığı yarışma KAHOOT uygulaması üzerinden yapıldı. İlkokul-ortaokul-lise olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmada, yirmişer soru soruldu. Sorular bilgi ve genel kültür alanlarından geldi. Öğrencilerin aileleriyle birlikte katıldığı ve kıyasıya yarıştığı ödüllü yarışmada, ilk üçe girenler belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; birincilere tablet, ikincilere akıllı saat, üçüncülere ise internet paketi hediye edilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "2021 yılının evde kaldığımız bu ilk günlerinde, öğrencilerimizin aileleriyle birlikte eğlenceli ve öğretici vakit geçirmelerini planladık. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinliklere destek veren tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. 2021 yılının tüm insanlığa olduğu gibi ülkemize, ilimize de başta sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini diliyoruz. Muğla evde kalmaya devam ettikçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de etkinlikleri devam edecektir”  dedi.

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.