ÖĞRENCİLER NE YAPIYOR?

ÖĞRENCİLER NE YAPIYOR?

Röportaj: Buse Nil TokurTürkiye'de de 2020 yılının mart ayından bu yana etkili olmaya başlayan ve vaka sayılarının artmasıyla birlikte okullarda uzaktan eğitim modeline geçildi. Pandemi sürecinde eğitimde yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerle ilgili konuşan öğrenciler, uzaktan eğitim kararının sağlık açısından olumlu olmasının yanında çok fazla olumsuz etkisinin olduğunu, derslerden geri kalındığını söylediler. Öğrencilerin sorunlarını,...

A+A-

Röportaj: Buse Nil Tokur

Türkiye'de de 2020 yılının mart ayından bu yana etkili olmaya başlayan ve vaka sayılarının artmasıyla birlikte okullarda uzaktan eğitim modeline geçildi. Pandemi sürecinde eğitimde yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerle ilgili konuşan öğrenciler, uzaktan eğitim kararının sağlık açısından olumlu olmasının yanında çok fazla olumsuz etkisinin olduğunu, derslerden geri kalındığını söylediler. Öğrencilerin sorunlarını, isteklerini ve önerilerini dile getireceğimiz “Öğrenciler Ne Yapıyor” projemizle öğrencilerin sesi olacağız.

Öğrenci Ecem Yeşilağaç’ın uzaktan eğitimle ilgili görüşlerini gazetemizin “Öğrenciler Ne Yapıyor?” köşesi için kaleme aldık. Keyifle okumanızı dileriz.

ÖĞRENCİLER NE YAPIYOR?
Ecem YEŞİLAĞAÇ

Kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Ecem Yeşilağaç 20 yaşındayım. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.

Uzaktan eğitimde neler yaptınız?

Canlı derslerin hiçbirine katılmadım, uzaktan eğitimin bana bir faydası olabileceğine inanmıyorum. Sonradan hepsine katıldım.

Uzaktan eğitimi nasıl karşılıyorsunuz?

Hiçbir şekilde yüz yüze anlatılan kısım gibi olmuyor. Yüz yüze olmadıkça hiçbir öğrenci bir şeyleri anlayamaz bence. Öğretmenlerin bu konuda anlayış göstermesini daha detaylı anlayış göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Benim elimde internet kaynağı var elektronik alet var fakat bazı öğrencilerin elinde ne internet kaynağı ne de elektronik alet var. Bu durumda biraz kötü oluyor gibi hissediyorum. Ders aktarımı sağlanmıyor. Eğitim olsun diye yüklenen videolar.

Uzaktan eğitim size ne kattı?

Uzaktan eğitim bana hiçbir şey katmadı. Aksine görmem gereken en zor dersleri bu dönemde gördüğüm için çok şanssızım. Çünkü hiçbir şey öğrenemedim. Şuan da sıfıra sıfır gidiyorum.

Bu dönemde çalışmayı düşündünüz mü? Geri dönüş aldınız mı?

Çalışmayı çok düşündüm ve her sektöre başvuru yaptım ama geri dönüş olmadı. Özellikle öğrenci olduğum için her konuda destek çıkılmadığı gibi iş konusunda da destek göremedim.

Geçim kaynağınız nedir?

Geçim kaynağım devlet kredisi. Aileme yük olmamak için sadece devlet kredisiyle geçiniyorum. Evimin kirasını benim olmayan devletin bana verdiği borçla ödüyorum. İşim olmadığı içinde borçtan artakalan parayla geçiniyorum.

Söylemek ve eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

İş konusunda işe başvuran kişilerin öğrenci oluşunu biraz daha ön plana almaları gerekiyor. Bu devirde öğrencilerin de paraya ihtiyacı var. Öğrenciye büyük bir düşmanlık var. Kâh ev kirası olsun kâh alınan ürünlerin olağanüstü zamlı oluşu olsun. Öğrenciye düşman bir şehir.

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.