Öğrenciler ödev istiyor

Öğrenciler ödev istiyor

Buse Nil TokurÜlke genelinde görülen ve hala devam eden Coronavirüs salgını nedeniyle üniversite öğrencileri uzaktan öğrenim görmeye devam ediyor. Online sınav zamanı sistemden dolayı sorun yaşadıklarını dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, sosyal medyada “MSKÜ online sınav istemiyor” , “MSKÜ ödev istiyor” hashtag ile bir girişim başlattı.Online sınav yerine ödev istediklerini söyleyerek Muğla Postası’na yaşadıkları...

A+A-

Buse Nil Tokur

Ülke genelinde görülen ve hala devam eden Coronavirüs salgını nedeniyle üniversite öğrencileri uzaktan öğrenim görmeye devam ediyor. Online sınav zamanı sistemden dolayı sorun yaşadıklarını dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, sosyal medyada “MSKÜ online sınav istemiyor” , “MSKÜ ödev istiyor” hashtag ile bir girişim başlattı.

Online sınav yerine ödev istediklerini söyleyerek Muğla Postası’na yaşadıkları sorunları anlatan öğrenciler, rektörlüğe birçok mail attıklarını fakat konuyla ilgili bir dönüş olmadığını dile getirdi.

Muğla Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Nurhayat Özdemir, “Pandemi sürecinde ailemle birlikte Muğla’da kirada oturduğum için aileme yardımcı olabilmek amacıyla çalışmaya başladım ve halâ çalışıyorum. Online derslere giremiyorum ve hocalarımın söylediği derslere saatinde giren öğrencilerin ekstra not alacağı söyleniyor. Online ders ve sınav istemiyoruz. Sevgili hocalarımızın biz çalışan öğrencileri de dikkate almasını ve sınav ve dersleri eski sistemdeki gibi fotoğraf ve ödev şeklinde düzenlemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kavaklıdere Meslek Yüksek Okulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi Nesibe Göde, “Sistemde sürekli yaşadığımız aksilikler, emin olun ki online sınavda da karşımıza çıkıyor. Verilen ödevler bile bizi zorlarken en azından teslim gününe kadar sıkıntılarımızı halledebiliyoruz. Biz, öğrenciler olarak online sınav yerine ödev istiyoruz” dedi.

“ONLİNE YAPILACAK SINAV SİSTEMİNE TÜM ÖĞRENCİLER OLARAK İTİRAZ EDİYORUZ”

İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Gizem Yaren Sönmez ise Rektör Hüseyin Çiçek’e mail attığını söyleyerek, mailde şu ifadelere yer verdi: “Saygı Değer Hocam, Sizin de işlerinizin bir hayli yoğun olduğunu ve bizler için çaba sarf ettiğinizi biliyoruz ancak tüm öğrenci arkadaşlarımız adına sizden bir istirhamımız olacak. Mart 13 tarihinden bu yana 3 hafta denilerek ara verdiğimiz eğitim sürecimizden bu yana bir çok problem doğal afet ve en önemlisi hala sürmekte olan pandemi sürecinde gerek ailelerimize destek olma gerekse yaşamsal faaliyetlerimiz sürdürme girişimiyle bir çoğumuz çalışmaya başladı bunun yanı sıra Kötekli'de sürekli olarak yaşanan su ve elektrik kesintileriyle birlikte aldığınız kararla online yapılacak sınav sistemine tüm öğrenciler olarak itiraz ediyoruz. Sebebi ise bildiğiniz üzere internet erişimi dahi olmayan, depremzede olan, geçimini sağlamak için çalışan, ailesini akrabalarını Covid-19 yüzünden kaybetmiş ve hala daha bununla savaşan kardeşlerimiz olması. Sesimizi duymanızı istiyoruz. Online sınav yerine ödev sisteminin aktifleştirilmesini istiyoruz.”

Sistemde sürekli aksilik yaşadıklarını söyleyen Yaren Dablan ise, “Sistemde sürekli yaşanan aksiliklerden dolayı derslere giremiyoruz ya da ses görüntüde sıkıntı oluyor. Sınav yerine ödev istiyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNÜN”

Muğla Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünde okuyan bir başka öğrenci ise, “Online derslere giremiyoruz, kimimiz çalışıyor, kimimizin evinde internet yok, kimimizde bilgisayar yok ve kimimizin de imkânı yok. Okulumuzun bunları göz önünde bulundurmasını, değerlendirmesini istiyoruz. Sınavları online istemiyoruz, dersleri online istemiyoruz. Online sınavda elektriğimiz kesilirse veyahut farklı bir engel çıkarsa o sınav ne olacak? Yetkili kişilerden bunları göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Öğrencileri düşünün” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİNİN SESİNE KULAK VERMENİZİ BEKLİYORUZ”

Son olarak Muhammet Çabuk ise, “Sosyal medya sayfalarından üniversite öğrencilerinin günde binlerce mesajını alıyoruz. Artık öğrenciler bizden seslerini duyurmamızı onlara öncü olmamızı bekliyorlar. Sessiz kalkamazdık. Bizlerin durumu iyi fakat durumu iyi olmayan arkadaşlarımız var. Geçen gün Kötekli’de bir mekânda çalışan öğrencimizi işletme bilgisayarından derse girdiğini gördüm. Sınav haftasını hayal edemiyorum. Köy yerinde yaşayan elektrik kesintisi yaşayan birçok öğrencimiz var. Tüm samimiyetimle söylüyorum geçen dönem bir ödev için iki gün uğraştığımı biliyorum ve emin olun sınav sisteminden daha verimli olduğunu tüm herkes biliyor. Öğrencinin sesine kulak vermenizi bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.