ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ GENEL BAŞKAN AYVA’DAN ALDI

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ GENEL BAŞKAN AYVA’DAN ALDI

NEVAL ARSLAN // Beyazay Muğla Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Engelli Farkındalığı’ konulu kısa film yarışması ödül töreni Genel Başkan Lokman Ayva’nın da katılımıyla düzenlendi.

A+A-

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın katılımıyla ‘Engelli Farkındalığı’ konulu kısa film yarışması ödül töreni MSKÜ AKM Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Artay Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Menderes Çetinözlü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan tören Beyazay Tanıtım Videosu gösterimi ile devam etti.

“AŞMAK İÇİN HAREKET”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Beyazay Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Eriş Başaran Akça yaptı.

Dr. Akça konuşmasında, “İnsanlar birbirinden farklı olabilir ama her zaman eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıkları ile değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yönleriyle görmek gerekir. Bu bilinçle Beyazay Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva’nın da desteğini alarak, ilimizdeki tüm engelli bireylerimiz için canla, başla çalışarak, onlar için hayatı kolaylaştırmaya ve hayatlarına dokunmaya, bu amaçla gayret etmek için yola çıktık. Sloganımız ise ‘Aşmak için hareket.’ Bugün burada Muğla Beyazay olarak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde üniversiteli öğrencilerimizin objektifinden Sizlere engellilerimizin hayatlarını, hayatın içindeki yaşadıkları zorlukları, onların pes etmeyişlerini, değerlerinin ve hayallerinin peşinden nasıl koştuklarını, kısaca hayatın her alanında nasıl var olmaya çalıştıklarını göstermeye çalışarak, toplumsal bir farkındalık yaratmak istedik. Beyazay olarak biz hazırız, gelin engelleri birlikte aşalım. Engel değil, destek olalım” ifadelerine yer verdi.

Muğla Valiliği himayelerinde Beyazay Muğla Şubesi tarafından Engelliler Haftasında gerçekleştirilen araç korteji ile ilgili video gösteriminin ardından Genel Başkan Ayva konuşma yaptı.

“BEYAZAY HER ZAMAN YANINIZDA, HİZMETİNİZDE, EMRİNİZDE”

“Muğla’dan başlayarak Türkiye’yi, Türkiye’den de başlayarak tüm Dünyayı güzelleştirmek için Beyazay her zaman yanınızda, hizmetinizde, emrinizde” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Türkiye’nin elbette farklılıkları olacak. Hem bedende hem fikirde hem de her konuda farklılıklarımız olacak. Bu insan olmak kadar doğal bir şey. Fakat bir araya gelebilmekte erdem işi. Muğla’da yakalanmış olan birlik beraberlik biraz önceki konvoy da görüldü. Devletimiz engelini bağrına basıyor, milletimiz bağrına basıyor, kurumlarımız bunların sembolü olarak olan gücüyle katkıda bulunuyor. Bu dünyanın kaç yerinde vardır. Muğla çok büyük bir şeyi başardı. Minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Kısa film yarışmasından, bir film yapılırken çeken insanlar yapımı, yönetmeni, oynayanları bir anlayışı meydana getiriyor. Aslında, o kamarayı tutan ve yaklaşımı veya değerlerin odaklandığı şeyleri çekiyor. Biz engellilerle ilgili neyi görmek istiyoruz. Nasıl bir bakış istiyoruz? Şunu istiyoruz, bizim medeniyetimiz insanı eşrefi mahkukat olarak tanımlıyor. Yani önüne fakir zengin köylü gen yaşlı bir şey koymuyor. Yani yaratılışların en önemlisiyse o zaman bunun hakkını verelim. Hiç kimseyle karşılaştırılmanın gerek olmadığını biliyoruz. Çünkü aynı değiller. Farklı şeyleri karşılaştıramazsınız. Onun için farklılık, insanoğlu en değerlidir. Farklılık doğaldır. Farklılık doğalsa, o zaman biz niye farklılıklara anlayış gösteremiyoruz. Hiçbir farklılık dışlama gerekçesi olamaz.  Hangi siyasi görüşte ya da hangi sivil toplum kuruluşunda veya hangi ekonomik durumda olursa olsun saygı göstermek durumundayız. Farklılığı doğal bulmamak anormaldir. Acaba biz ayağımızı ayakkabıya göre mi ayarlayacağız, yoksa ayakkabıyı mı ayağımıza göre mi ayarlayacağız. Dünyayı farklılara göre kurmamız gerekiyor. Filmlerde mutsuzlukları değil, mutlulukları konu etsinler. Filmler engellilerin sadece mutsuzluklarını ekrana yansıtmasınlar. Bizim başarımızı, farklılıklarımızı, doğallıklarımızı, arka planımızdaki güzellikleri fark etsinler. Sizlerin sayesinde bu güzellikler fark edilmeye başlandı. Allah başarılarımızı daim etsin” şeklinde konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Artay Yağcı ise, “Üniversitemizde Engelsiz Kampüs Birimiyle yıl boyunca çok sayıda etkinlikler planlayarak, bütün öğrencilerimizin katılımıyla engeli farkındalığı adına çok sayıda çalışmalar yaptık. Bunun yanında öğrenci topluluklarımızla herkesi kucaklayarak, birçok faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Türkiye Beyazay Derneği, Türkiye’yi aşarak uluslararası çapta büyük bir yapılaşmaya dönmüş. Dünyanın her yerinde faaliyetler yapılıyor. Zaman zaman sayılara takılıyoruz. Kalabalıklardan ziyade davasına inanan, inançlı insanlarla bunlar oluyor. Dolayısıyla sayın Pınar Boyacı hanıma, ekibine, bu projelerin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kısa film yarışmasında dereceye giren eserlerin gösterimi ve ödüllendirilmesi yapıldı. Yarışmacılara, katılımcılar tarafından ödülleri verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.

DERECEYE GİREN FİLM, ESER SAHİBİ VE EKİBİ

Birincilik ödülünü kazanan film N’İÇİN.

Eser Sahibi Emre Bağlıoğlu. Ekibi, Mehmet Topbaş, Mustafa Koçbay, Kamile Özçelik, Tuğba Kara, Melike Topbaş, Beran Candan, Halit Güneş, Hamdi Dural, Reha Öztürk.

İkincilik ödülünü kazanan film“ENGELSİZ SİNİZ.”

Eser sahibi Serra ZEREY. Ekibi, Şule Yaman, Emre Bağlıoğlu, Dilek Irsık.

Üçüncülük ödülünü kazanan film “KARANLIKTAN AYDINLIĞA”

Eser sahibi Songül ULAK. Ekibi, Rümeysa Şık ve Abdülkadir Taşyürek.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.