Olgunlaşma Enstitüsü yeni kadrosuyla eğitim, öğretime hazır

Olgunlaşma Enstitüsü yeni kadrosuyla eğitim, öğretime hazır

Türkiye’de sadece 23 ilde bulunan Olgunlaşma Enstitülerinde, yetişkinlere Türk kültürünü tanıtıp ardından öğreticilik kapsamında branş kazandırarak, kaliteli ve güzel ürünler oluşturmaları için eğitimler veriliyor.Verilen eğitimlerin sonunda ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi verilerek, eğitim alan kursiyerlere de aynı zamanda işyeri açma fırsatı veriyor.Muğla Olgunlaşma Enstitüsü 2021-2022 eğitim öğretim yılına moda tasarımı,...

A+A-

Türkiye’de sadece 23 ilde bulunan Olgunlaşma Enstitülerinde, yetişkinlere Türk kültürünü tanıtıp ardından öğreticilik kapsamında branş kazandırarak, kaliteli ve güzel ürünler oluşturmaları için eğitimler veriliyor.

Verilen eğitimlerin sonunda ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi verilerek, eğitim alan kursiyerlere de aynı zamanda işyeri açma fırsatı veriyor.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü 2021-2022 eğitim öğretim yılına moda tasarımı, el sanatları, nakış, resim, grafik, yiyecek ve içecek ile fotoğrafçılık eğitimleri ile adım attı.

“YÖRE İNSANINA GELİR KAPISI OLACAK”

2021-2022 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin yanında ihtiyaç olan usta öğreticileri de alarak öğretim kadrosunu tamamladıklarını dile getiren Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, “Artık kursiyerlerimizi bekliyoruz. 13 yaş ve üzeri meslek edinmek isteyen herkes buradan alacağı eğitimle ustalık belgesi alacak. Aynı zamanda işyeri açma belgesi de verilecek. Böylelikle kursiyerlerin Olgunlaşma enstitüsünden aldıkları eğitimle hem meslek edinecekler. Hem de bölgemize ait unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü yaşatmış olacağız. Ayrıca bölgemizin turistik önemi çerçevesinde satışa yönelik üretilen bu ürünler ile yöre insanı da yeni gelir kapısı elde edecekler.” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİ NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Müdür Keleş, “2021-2022 eğitim öğretim yılı 2 yıllık mesleki eğitim programı için kayıtlar başladı. Kayıt yapılabilecek alanlar El Snatları/El Sanatları, El Snatları/Nakış, Yiyecek Hizmetleri, Giyim Teknolojileri/Moda Tasarımı. Diğer Olgunlaşma Enstitüleri ile iş ve güç birliği yaparak daha da güçlenmek ve vaktini güzel şeylerle değerlendirmek isteyen her yaştan her meslekten kişilerle birlikte kültürümüzü yeni nesillere aktarmak hedeflerimizden sadece birisi.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.