Önce Türk Sonra Dünya Mutfağı

Önce Türk Sonra Dünya Mutfağı

Sinan Boyacı2017 tarihinde kurulan ve 2 Kasım 2019’da faaliyete geçen Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi’nin  hedefi 2021 yılında bölgede zeytin alanında marka bir firma olmak. Fabrikalarının tam kapasiteli olarak çalışmaya başladığını ifade eden Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yaşar, “Zeytinyağını önce Türk mutfağına ardından ise dünya mutfağına ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.10 MİLYONA KURULDUAnkaralı memur, işadamı...

A+A-

Sinan Boyacı

2017 tarihinde kurulan ve 2 Kasım 2019’da faaliyete geçen Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi’nin  hedefi 2021 yılında bölgede zeytin alanında marka bir firma olmak. Fabrikalarının tam kapasiteli olarak çalışmaya başladığını ifade eden Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yaşar, “Zeytinyağını önce Türk mutfağına ardından ise dünya mutfağına ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

10 MİLYONA KURULDU

Ankaralı memur, işadamı ve bürokratlardan oluşan bir topluluk 2017 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde kurdukları Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi geçen yıl üretime başladı. Pandemi nedeniyle bu yıl sınırlı sayıda zeytin alan tesis üretimini hızlandırdı. Yaklaşık 8 kişinin istihdam edildiği tesiste, bölgede bilinen “Uyku Vadisi’nde” kurulan ve yaklaşık 10 milyona mal olan tesis tedbirlerini alarak bu sezonki üretimine de geçtiğimiz hafta başladı. Günlük yaklaşık 30 ton üretim yapabilen tesis pandemi sonrasında tam kapasite olarak faaliyetini devam ettirecek. Kooperatifin hedefi antik çağlardan beri bölgede üretilen zeytinyağı, bu adımla dünyaya açılacak.

“GÜNLÜK ÜRETİM 60 TONA ÇIKACAK”

Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yaşar, "Bölgemize katkı yapacak örnek tesisimizi üretim yapacak seviyeye taşıdık. Doğru yol ve yöntemler kullanıldığında, kooperatifçiliğin ülkemize ekonomik ve sosyal yönden yapacağı katkıları gösterme gayretlerimizin bir sonucu olarak, kooperatif üyelerimizin katkıları ile gerçekleştirdiğimiz tesisimizi geçen yıl faaliyete geçirdik. Bu hikâyeyi yöre insanının katkılarıyla, hep birlikte yazmaya devam edeceğiz. Bilindiği gibi tüm Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi nedeniyle hijyen koşulları üst seviyeye alınarak bu yıl sezon üretimine başladık. Fabrikamızda günlük 30 ton zeytinyağı üretimi gerçekleştiriliyor. Fabrikamız tam kapasiteli olarak çalışmaya başladığı vakit ise günlük üretimimiz 60 tona kadar çıkacak. Bölgenin en iyi zeytinini alarak en iyi zeytinyağını önce Türk mutfağına ardından ise dünya mutfağına ulaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.