ORTAKÖY ÇÖPLÜĞÜNE BÜYÜK TEPKİ

ORTAKÖY ÇÖPLÜĞÜNE BÜYÜK TEPKİ

Gözde YağcıMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar çöp alanına dönüşen ormanların temizlenmesini istediklerini dile getirerek, çöp yığınlarına tepki gösterdi.Ortaköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlardan biri Ortaköy’ün Muğla’nın gözde yerlerinden biri olduğunu söyleyerek, sadece yöre halkının değil çevre mahallelerden de çöp atmak için gelenler olduğunu dile getirdi.“HERKES O ALANI ÇÖPLÜK...

A+A-

Gözde Yağcı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar çöp alanına dönüşen ormanların temizlenmesini istediklerini dile getirerek, çöp yığınlarına tepki gösterdi.

Ortaköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlardan biri Ortaköy’ün Muğla’nın gözde yerlerinden biri olduğunu söyleyerek, sadece yöre halkının değil çevre mahallelerden de çöp atmak için gelenler olduğunu dile getirdi.

“HERKES O ALANI ÇÖPLÜK SANIYOR”

“Mahallemizde bir türlü sıkıntı bitmiyor” diyen bir vatandaş, “Mahallemizde bulunan alana sadece yöre halkı değil dışarıdan da çöp atmak için gelenler oluyor. Orda sadece çöp değil her şeyi bulabilirsiniz. Mesela adamın hayvanı ölür götürür oraya atar. O derece pis bir yer orası. Orası temizlenmediği için ve uyarıcı hiçbir şey olmadığı için herkes orayı çöplük zannediyor. Denizli yolu üzerindeki evlerden bile çöp atanlar var. Ortaköy Muğla’nın gözde yerlerinden biri kalburüstü insanlar yaşıyor. Çöp dökülen yerin arka tarafında lüks villalar var. Bir türlü sıkıntılar bitmiyor. Çevre kirliliği, su sıkıntısı, elektrik sıkıntısı bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Yaz ayında çöplerin oluşturduğu kokuda cabası. Yaklaşık 10 yıldır bu durum böyle. Çöp dökülen yer hazineye ait bir alan üstelik” dedi.

“MUHTARIMIZ GİRİŞİMDE BİLE BULUNMADI”

“Muhtarımız girişimde bile bulunmadı” diyen vatandaş, “Hayvanı ölen adam çöplüğe hayvanını attığında sokak köpekleri de o hayvanı parçalıyor. İster istemez tutup parçalarını meydana getiriyor. Zamanla çiğ ete alışan köpekler insanlara saldırmaya başlıyor. Burada mülki amir muhtardır ama muhtarımız 3. Dönem de görevde de olsa, bu çöplükle ilgili bir girişimde bulunmadı. Yanı sıra su sıkıntımız çok büyük. Muhtemelen her evde hidrofor var. Parası olanda taktırıyor, olmayanda taktırıyor. Olmayanda taktırmak zorunda çünkü su yok, su gücü yok. Üst kata su çıkmıyor. Yaz ayında daha fazla bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Çünkü bağ, bahçe sulamaları artıyor. İster istemez az olan su tamamen gidiyor. Gündüz sular sık sık kesiliyor ve gece 3 gibi sular geliyor. Büyükşehir’e bağlıyız ama bizim sesimizi duyuracak olan muhtarımız. Ek depo yapılacak diye yıllarca vaat verildi ama ortada depo falan yok. Elektrik kablolarımız alt yapıya alınacak dendi onlarda alınmadı. Küçük bir rüzgâr bizim elektriklerimiz çok sık gider, gelir. Merkeze 7 kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen, Ortaköy unutuldu”  dedi.  

“BELEDİYENİN YA DA ZABITANIN 7/24 ORADA BEKLEME ŞANSI YOK”

Öte yandan görüşünü aldığımız Ortaköy Muhtarı Tevfik Kıloğlu, o alanın Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olduğunu dile getirerek,  asılan “çöp atmak yasaktır” yazısının düştüğünü ve vatandaşların yasak olduğunu bildiği halde çöp atmaya devam ettiklerini söyledi.

Muhtar Kıloğlu, Geçenlerde belediye başkanımızla çöp dökülen arazi hakkında görüştük. Oranın mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait. Belediyeye ait değil. Milli Emlak İl Müdürü ile görüşüldü ve belediye tarafından oraya çöp atmak yasaktır diye yazıldı. Daha sonra o tabela düştü çöplerin arasına falan karıştı sanırım. Tabelaya çöp atmak yasaktır yazsa bile vatandaşlar gizli kapaklı oraya çöp atmaya devam ediyorlar. Belediye ne yapsın? Belediyenin ya da zabıtanın 7/24 orada bekleme şansı yok” dedi.

“TEMİZLENİP, ŞERİT ÇEKİLECEK” Çalışmaların sürdüğünü ve çöp alanının temizleneceğini söyleyen muhtar Kıloğlu, “Çöpe atılanların yüzde 90’nı inşaat atığı. Bunun için belediye ile görüştük.  Orası komple temizlenip, şerit çekilecek. Mutlaka çözülecek sorun. Bu durumdan idareci olarak vatandaşlarımız kadar inanın bizlerde çok rahatsızız. Geçenlerde belediye başkanımız köyümüze ziyarete geldi. Bu konu gündeme geldi. Onlarda gerekli tedbirleri alacaklar. Yaklaşık 20 yıldır orası çöplük olarak kullanıyor. Daha önce belediyemiz burada köyde çöp toplamıyordu. Zamanla, zamanla herkes oraya çöp atamaya başladı. Çöplerimiz alınmaya başladı ama normal çöplerin atılması kalktı şimdide inşaat atıkları olsun hayvan ölüleri olsun atılıyor. Çöpe atılamayacak ne varsa buraya atıyorlar. Sanırım yakın geliyor buraya atmak. Çok eski tarihe dayanıyor buranın bu halde kullanımı. Bir de orası Milli Emlak Müdürlüğü’ne bağlı olunca belediye de bir şey yapamadı. Milli Emlak araştırma yapamadı, ilgilenemedi. Gelip baktıkları zamanda onlarda çaresiz kalıyor. Belediye başkanıyla görüşme yapacaklar. Bakacağız ne sonuç çıkacak. Su deposu ile ilgili de su deposu ile ilgili de var olan su depomuzun üzerinde belediyemiz proje yapıyor, bitmek üzere. Onun üzerine büyük bir su deposu yapılacak yanı sıra şebeke borularımızda yapılacak. Alt yapı ile ilgili evet belli bir sıkıntımız var. Kablolarımız alınacaktı. Belli bir kısmı alındı ama eksik trafomuz olduğu için ara verildi. Daha sonra yeni trafolar takıldı ve mahallemizdeki elektrik sıkıntısının büyük bir çoğunluğu çözüldü. Yer altın alınmayacak, çünkü önümüzdeki sene doğalgaz gelecek onunla birlikte su borularımız değişecek ve dilekçe verilerek, kablolar alt yapıya taşınacak. AYDEM’e dilekçe vererek, yatırım programına aldırmayı düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.