Neval Çolak Arslan

Köyceğiz’de gıda satış mağazası olan Köyceğiz Balı işletmesine 6 Şubat 2021 tarihi Cumartesi günü Köyceğiz Kaymakamlığı tarafından cezai işlem uygulandı.

“KEYFİ UYGULAMA”

İddialara göre, sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde, Köyceğiz Balı mağazasının, gıda firması olmadığı yönünde gerekçe gösterilerek, mağaza ruhsatına bakılmaksızın cezai işlem uygulandı.

Temel ihtiyaç satan firma olmadığı söylenerek, cezai işlem uygulandığını dile getiren Köyceğiz Balı satış mağazaları sahibi Ramazan Özçakır, “Ruhsatımıza bile bakılmadı” dedi.

Özçakır, “Bal satış firmalarından, Köyceğiz Balları Mağazasına Kaymakam beyin keyfi uygulamasından ötürü, sokağa çıkma yasağında gıda firması olan mağazamızı açmaktan cezai işlem uygulandı. Zulümle alakalı bir şey var burada. Esnafa zorluk çıkarmaktan başka bir şey değil bu. Köyceğiz Balı tescil sahibiyim. Köyceğiz’de 6 şube, Fethiye ve Bodrumda şubeleri olan bir firmayım. Çok enteresan bir durumla karşı karşıyayım” diyekonuştu.

KÖYEĞİZ’DE NELER OLUYOR?

“Ceza yazılırken, gıda firması olmadığım söylendi” diyen Özçakır, “Bunu çözemedik hala. Gıda firmasına bu durumun yapılmaması gerekiyor. Zeytin, zeytinyağı, pekmez ve diğer tüm çeşitler bulunduğu halde garip bir durum. Kaymakam sonuçta devlettir. Böyle bir ekonomik konjektör dönemde devlet vatandaşına bir nevi zulmediyor.  Köyceğiz’de neler oluyor sadece düşündüğüm bu ama cevabı yok” dedi.