ÖZEL SPORCULARA SPORTİF MALZEME DAĞITIMI YAPILDI

ÖZEL SPORCULARA SPORTİF MALZEME DAĞITIMI YAPILDI

NEVAL ARSLAN // Muğla Valiliği himayelerinde Temmuz ayı içerisinde başlatılan, yaz dönemi boyunca 2 ay sürecek “Muğla'da Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesi” lansmanı ve özel eğitim kurumlarına dağıtılması amacıyla illere gönderilen ve 20’ye yakın branşı kapsayan sportif malzemelerin dağıtım töreni, özel sporcuların katılımıyla yapıldı.

A+A-

Muğla'da Cumhurbaşkanlığınca engellilere dağıtılmak üzere yollanan spor malzemeleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ile Mehmet Yavuz Demir, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, kurum müdürleri, dernek başkanları, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

85 ÖZEL BİREYE EĞİTİM VERİLECEK

Konuşmalar öncesi proje hakkında yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer verildi:

“Projemiz boyunca; engelli derneklerine kayıtlı 60 engelli birey ile birlikte GSB Spor Okulları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze başvuru yapmış olan 25 engelli bireyimiz olmak üzere toplamda 85 engelli bireye yönelik Müzik-Ritim, Halk Oyunları, El Sanatları, Yüzme, Basketbol, Masa Tenisi, Rekreatif Sporlar, Bocce branşlarında eğitim vermekteyiz. Proje boyunca; Valiliğimiz destekleriyle 4 adet 19 kişilik vasıta ile Çarşamba günleri saat 12.00’da çocuklarımızı adreslerinden alarak saat 15.00’da tekrar adreslerine bırakmaktayız. Gençlik Merkezi, Menteşe Spor Salonu ve Yüzme Havuzunda gerçekleştirdiğimiz eğitim ve faaliyetler ile birlikte hem engelli bireyleri için ücretsiz taşıma hizmeti, hem de tesislerimizden ve insan kaynaklarımızdan ücretsiz yararlanmalarını sağlamaktayız. Toplam 8 branşı içeren proje boyunca engelli bireylerimizin motorik becerilerini geliştirmeyi, zihinsel ve bedensel aktivitelerini artırarak gelişimlerini desteklemeyi, daha sosyal zaman geçirmelerini sağlayarak rehabilitasyonlarına destek vermeyi ve topluma entegrasyonlarını artırmayı hedeflemekteyiz. Muğla Valiliği himayelerinde yaz döneminde 2 ay sürecek olan projemizi kış döneminde de devam ettirerek sürdürülebilir bir olgu haline gelmesini sağlamayı, ayrıca yalnızca Menteşe ilçemizde değil tüm ilçelerimizde yaygınlaştırarak ilimizin tamamında uygulanabilir hale getirmeyi amaçlamaktayız.”

“BU MALZEMELER YENİ ŞAMPİYONLAR ÇIKARMAMIZI SAĞLAYACAK”

Muğla’ da Spor Aşkı Engel tanımaz diyerek, bu inançla yola çıktıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş yaptığı açılış konuşmasında “Projenin doğuşunun en büyük sebebi anne ve babalarımızdır. Aileler, bizlere gelerek yaz sıcağında çocuklarımız evlerden dışarı çıkamıyor.  Aktivitemiz yok, bu konuda desteklerinize ihtiyaç var deyince, konuyu Sayın Valimize aktardık. Sayın Valimizin talimatı ve destekleri, anne ve babalarımızın katkıları ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Spor Aşkı Engel Tanımaz dedik ve kalpleri güldüren, kalpleri ısıtan bu projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında özel gereksinimi olan bireylerimiz, projede en büyük paydaşımız olan Muğla Vakfımızın katkıları ile temin ettiğimiz servisler aracılığı ile evlerinden, ücretsiz olarak alınarak tesislerimize getirilmekte, yaklaşık 20 Antrenör, 4 Gençlik lideri, 2 Psikolog, 1 Fizyoterapist ve 15 gönüllü gencimiz ile evlatlarımıza Gençlik Merkezimizde ‘’El Sanatları, Müzik, Resim, Halk Oyunları’’ Spor Tesislerimizde‘’Basketbol, Masa Tenisi, Fiziksel Etkinlikler, Bocce ve Yüzme’’  branşlarında eğitim veriyoruz. Bugün ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın startını verdiği ve himayelerinde gerçekleşen Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 81 İlde Türkiye de 500 Özel Eğitim Kurumlarımıza 27 bin 259 Adet göndermiş olduğu spor malzemelerini dağıtacağız. Bu kapsam da İlimizde bulunan 6 Özel Eğitim Kurumumuza,Topundan- Raketine, Koşu Bandından - Masa tenisine, Bocce Setinden – Plates Topuna, Denge Tahtasından – Step Tahtasına, Atlama İpine yüzlerce malzeme dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu malzemeler yeni şampiyonlar çıkarmamıza ve daha güçlü antrenmanlar yapmamıza katkı sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

BURADAKİ SİNERJİ MUĞLA'NIN 13 İLÇESİNE YAYILIYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın himayesinde Muğla'da eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya her alanda çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Yatırımların gençlere spor yapmanın yanı sıra sosyal etkinliklerle de bir araya gelme fırsatı sunduğunu ifade eden Vali Tavlı, "Buradaki sinerji Muğla'nın 13 ilçesine yayılıyor. Özellikle engelli sporcularımızın aileleriyle bu etkinliklere destek vermesi çok önemli. Onlar hayatın her alanında bize destek veriyor, güç katıyorlar. Yapılan çalışmalarda engelli aileleriyle olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah daha güzel projelere imza atacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri özel sporcularla voleybol, basketbol, bocce, masa tenisi oynayarak, engelli bireylerin yaptığı el sanatları stantları gezdi. Daha sonra, Cumhurbaşkanlığınca engellilere dağıtılmak üzere yollanan spor malzemeleri, sahiplerine teslim edildi.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.