PANDEMİ, MENTEŞE’DE 13 İŞLETME KAPATTIRDI

PANDEMİ, MENTEŞE’DE 13 İŞLETME KAPATTIRDI

Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesinde 21 Mart 2020 itibariyle Muğla Berberler ve Kuaförler Odası’na bağlı 13 işletme iş yoksunluğundan dolayı salonunu kapattı. 5 tane de salon hizmete açıldı.Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs, ülkemizde görülmeye başlandığı günden beri birçok sektörü olumsuz etkiledi.  Özellikle pandeminden kötü etkilenen sektörlerden biri de kuaför ve berber esnafı oldu.Muğla’nın Menteşe ilçesinde...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 21 Mart 2020 itibariyle Muğla Berberler ve Kuaförler Odası’na bağlı 13 işletme iş yoksunluğundan dolayı salonunu kapattı. 5 tane de salon hizmete açıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs, ülkemizde görülmeye başlandığı günden beri birçok sektörü olumsuz etkiledi.  Özellikle pandeminden kötü etkilenen sektörlerden biri de kuaför ve berber esnafı oldu.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 21 Mart 2020 itibariyle Muğla Berberler ve Kuaförler Odası’na bağlı 13 işletme iş yoksunluğundan dolayı salonunu kapatırken, 5 işletme de hizmete açıldı.

Muğla Postası’na açıklama yapan Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol,  “Biz, Menteşe’de 197 üyesi olan bir esnaf odasıyız. Kuaförler, berberler, güzellik uzmanları ile manikür ve pedikürcülerden oluşan bir aileyiz. Pandemi birçok sektörü olduğu gibi bizi de olumsuz etkiledi. 21 Mart 2020 itibariyle 13 kuaför, berber ya da güzellik uzmanı ya hastalıktan dolayı ya da iş yoksunluğundan dolayı işletmelerini maalesef kapattılar. Bunun yanında 5 tane de açılan salonumuz var” dedi.

“KEŞKE MESLEKTAŞLARIM İŞLETMELERİNİ KAPATMAK ZORUNDA KALMASAYDI”

Bu durumu değerlendiren Çolakkol, “Bu hastalık Türkiye’de ve dünyada kalıcı değil. Bazı ülkelerde aşı vurulmaya başlandı. Türkiye’ye de geldi önce sağlıkçılardan başlanıp meslek grupları olarak bize de geleceği söyleniyor. Aşıdan sonra bu hastalık biraz daha risksiz duruma düşerse ben işlerimizin açılacağını ve bu sıkıntıların tekrar bu yoğunlukta oluşmayacağına inanıyorum. 13 tane salonun kapanması tabiki kötü bir durum. Keşke bu pandemi hiç olmasaydı ve meslektaşlarım işletmelerini kapatmak zorunda kalmasaydı. İnşallah bir an önce bu hastalıktan kurtuluruz ve eski günlerimize döneriz” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİLERDEN ÇALIŞANLARA BULAŞTI”

Öte yandan hiçbir müşteriye bulaş yapmadıklarını fakat müşterilerden çalışanlara bulaş olduğunu vurgulayan Başkan Çolakkol, “Biz hiçbir müşteriyle bulaş yapmadık. Kuaförden, berberden ya da güzellik uzmanından hiçbir şekilde müşteriyle Covid-19 bulaşmadı. Hep müşterilerden çalışanlara bulaştı. Müşteri kaynaklı bulaşlar bize oldu” dedi.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.