Pandemi Müzik sektörünü vurdu!

Pandemi Müzik sektörünü vurdu!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan müzik sektörünün duayeni olarak kabul edilen Sezayi Kayır (65) mesleklerini 50 yıldır icra ediyor. Sezayi Kayır, Muğla ilinde ve Türkiye’de müzisyenlerin pandemi döneminde zorluklarına dikkat çekti. Sinan BoyacıMuğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan müzik sektörünün ses sanatçılarından olan 65 yaşındaki Sezayi Kayır mesleklerini 50 yıldır icra ediyor. Muğla ilinde ve Türkiye’de müzisyenlerin pandemi...

A+A-

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan müzik sektörünün duayeni olarak kabul edilen Sezayi Kayır (65) mesleklerini 50 yıldır icra ediyor. Sezayi Kayır, Muğla ilinde ve Türkiye’de müzisyenlerin pandemi döneminde zorluklarına dikkat çekti. 

Sinan Boyacı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan müzik sektörünün ses sanatçılarından olan 65 yaşındaki Sezayi Kayır mesleklerini 50 yıldır icra ediyor. Muğla ilinde ve Türkiye’de müzisyenlerin pandemi döneminde zorluklarına dikkat çekti. Kayır, “Pandemiden en çok etkilenenlerin başında eğlence ve etkinlik sektörü geliyor” dedi.

“AYLARDIR MÜZİKAL ANLAMDA HİÇBİR İŞ YAPAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Farkındalık yaratmak istediğini dile getiren Kayır, “Bu girişten sonra, tüm kamuoyu, STK'lar, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile hayırsever İnsanlarımıza duyuru mahiyetinde olabilecek, Müzisyenlerle, Sahne Emekçisi, Sanat İnsanlarımızla ilgili çok önemli bir konuyu gözler önüne sererek farkındalık yaratmak istiyorum. Tüm dünyada olduğu gibi bizleri de etkileyen Corona salgınının başından beri aylardır müzikal anlamda hiçbir iş yapamamanın üzüntüsünü ve çaresizliğini maalesef günbegün çok daha kötüleşerek yaşamaktayız. Toplumumuzun bütün katmanlarıyla birlikte ekonomik anlamda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, birer gönülden ve yeteneklerinden başka sermayesi olmayan müzisyenlerin artık tutunacak bir dalları kalmamış gibi hepimiz evlerimize ekmek alamaz , adeta sosyal yardımlara muhtaç kalmışçasına , bir de can derdine düşmenin sıkıntısıyla üzüntülerimizi biçare gönüllerimizde yoğurarak yaşamaktayız. Müzisyen, ilkönce gönül insanıdır. Sesi ve enstrümanıyla bütünleşmiş müzikal hizmetkârdır. Müzisyen, hitap ettiği insanlara duygu yüklü eserler icra ederek, kâh güldüren ağlatan, kah dinlendiren eğlendiren, kah düşündüren, kah sorulara cevap bulan naif insanlardır. Müzisyenlerin yaşamları genelde günübirliktir. Akşam kazandığı rızkını sabah çoluk çocuğuna sunan, yeni ihtiyaçlarının temini için yeni bir akşamı iple çeken nazik ve kibar insanlardır.

Sonuç olarak Müzisyenleri anlayan duyarlı insanlarımızın, tutunacak birer dal, birer can simidi, birer nefes olmaları hususunda gönül ve vicdan tellerinin titremesini istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.