“Pandemi sürecinde kadına şiddet arttı”

“Pandemi sürecinde kadına şiddet arttı”

Neval Çolak ArslanMuğla Emek Benim Kadın Derneği yönetim kurulu üyeleri kadınların emeklerinin hiçe sayıldığını ve pandemi sürecinde kadına şiddetin arttığını söyleyerek, bu sürecin aileleri yıprattığını belirtti.Muğla Emek Benim Kadın Derneği aylık değerlendirme toplantısında pandemi sürecinde kadınların yaşadığı sıkıntıları ele aldı.Toplantıda konuşulan Muğla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, kadın emekçilerin...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla Emek Benim Kadın Derneği yönetim kurulu üyeleri kadınların emeklerinin hiçe sayıldığını ve pandemi sürecinde kadına şiddetin arttığını söyleyerek, bu sürecin aileleri yıprattığını belirtti.

Muğla Emek Benim Kadın Derneği aylık değerlendirme toplantısında pandemi sürecinde kadınların yaşadığı sıkıntıları ele aldı.

Toplantıda konuşulan Muğla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, kadın emekçilerin pandemi sürecinde gereken değeri görmediğini belirterek, bu süreçte kadın cinayetlerinin arttığını belirtti.

Uçar, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında aile bireyleri arasında gerginlikler yaşandığını ve kadınların daha çok yıprandığını söyledi.

Uçar şöyle devam etti:

“Pazara kadınlar gider. Pazarda akşamüstü dağıldıktan sonra dökülen meyveleri sebzeleri alıp evlerine erzak götüren insanlar var. Yoksulluk ne zamana kadar böyle sürecek çocuklarımızın okulları da öyle. Gerçi şimdi 15 tatiline girdiler ama internet üzerinde eğitim vermek ne kadar sağlıklı? Aileler çocuklarıyla, akrabalarıyla iletişimi kestiler. Komşuluk ilişkileri bitti biz sarılmaktan korkuyoruz. Artık sevgimizi bile gösteremiyoruz. İnşallah bunların sonu gelir. Herkes refaha ve huzura karışır. Okullar açılır öğrenciler öğretmenleriyle ve birbirleriyle eğitimlerine devam eder.”

“KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİLER”

Pandemi sürecinin esnafa da zarar verdiğini kaydeden Uçar, “Pandemi döneminde tabi ki herkes kendi önce sağlığını düşünüyor. Daha sonra da ekonomisini düşünüyor. Bizlerde pandemi döneminde kadın emekçileri olarak emeklerimizi değerlendiremiyoruz. Esnaf ne kadar zor durumdaysa biz emekçilerde o kadar zor durumdayız. Acaba bu belirsizlik nereye kadar gidecek diye tabi ki üzülüyoruz yani. Zaten Türkiye ekonomisinde büyük bir çöküş var. Biz yerelimizde ki ekonomiyi söylüyoruz. Yerelimizde de birçok esnafımızın sıkıntısı çok büyük. Destek alamayan birçok esnaf var. Küçük esnafın hali daha zor. Benim mahalle bakkalım açık değil ama büyük marketler her zaman açık. Küçük esnafı bitirdiler” diye konuştu.

“DENETİM ŞART”

Uçar, büyük marketlerde fahiş fiyat uygulandığını belirterek, “Biz evimizde üretiyoruz. Yün alıyoruz bir tane yelek örüyoruz her gelen müşteri kaç para diyor. Çok pahalı vatandaşında tabi alım gücü yok. Bizde satmak için emeğimizi harcıyoruz. Büyük marketlerde bir gün alışveriş yapıyorsunuz ertesi gün gittiğinizde aynı fiyat değil.  Denetimsizlikten böyle oluyor. Denetlesinler herkesin hakkı neyse onu versinler. Hak adalet diyorlar ya böyle hak adalet olmaz. Bizde Emek Benim Kadın Derneği olarak, hepimiz emekçiyiz hepimiz bir şeyler üretip satış yapıp eve ekmek götürmek istiyoruz. İnşallah düzelir. Herkese önce sağlık sonra da refah diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.