Pazarın zam şampiyonu yaz meyveleri oldu

Pazarın zam şampiyonu yaz meyveleri oldu

Sinan BoyacıKışlık meyveler ve sebzeler tezgâhlara indi. Havaların soğumasıyla birlikte sebze ve meyveler tezgâhlarda yavaş yavaş yerini almaya başladı. Kış ayların vazgeçilmezi brokoli, ıspanak, kereviz, dolmalık biber gibi sebzelerin, muz, nar, mandalina ve portakal gibi meyvelerin ön plana çıktığı Perşembe Pazarı’nda çileğin tezgahlarda olması vatandaşların ilgisini çekiyor.Muğlalıların haftalık meyve sebze alışverişi için tercih ettiği...

A+A-

Sinan Boyacı

Kışlık meyveler ve sebzeler tezgâhlara indi. Havaların soğumasıyla birlikte sebze ve meyveler tezgâhlarda yavaş yavaş yerini almaya başladı. Kış ayların vazgeçilmezi brokoli, ıspanak, kereviz, dolmalık biber gibi sebzelerin, muz, nar, mandalina ve portakal gibi meyvelerin ön plana çıktığı Perşembe Pazarı’nda çileğin tezgahlarda olması vatandaşların ilgisini çekiyor.

Muğlalıların haftalık meyve sebze alışverişi için tercih ettiği Perşembe Pazarı’nda yaz meyveleri yerini sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubuna bıraktı. Yaz dönemi meyvelerinin tezgâhlarda azaldığını ve artık tezgâhlarda kış grubu meyve ve sebzelerinin yer almaya başladığını söyleyen pazarcı esnafı, satışların beklenen seviyede olmadığını söyledi.

Her şeyin pahalı olduğunu ve çileğin rağbet gördüğünü söyleyen pazarcı esnafı; “Kışlık sebze ve meyveler yerini aldıkça fiyatlar artıyor. Vatandaşlar biz pazarcıları suçluyor pahalı satıyorsunuz diye ama bizde pahalı alıyoruz her şeyi ne yapalım. Havalar iyice soğuduğunda fiyatlar yükselişe geçiyor. Aşırı soğuklarda meyveler don olayına da maruz kalır. Bugünlerde satışlarımız beklentimizi karşılamıyor. Vatandaşlar narenciye grubundan mandalina, portakal ve greyfurt ile narı ihtiyacı olduğu kadar alıyor. Ama halen daha tezgâhlarda çileğinde rağbet gördüğünü görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“C VİTAMİNİ AĞIRLIKLI MEYVELER TERCİH EDİLİYOR”

Vatandaşların vitamin ağırlıklı alışveriş yaptığını belirten pazarcı esnafı; “ Kavun, karpuz, şeftali ve armut yerine elma, portakal, mandalina, greyfurt ve nar gibi C vitamini ağırlıklı meyveler yerini aldı. Sebze olarak da pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerimiz mevcuttur. Bu sene fiyatlarda bir artış olmadı yazın sattığımız aynı fiyatlardan devam ediyor. Bunlar son demlerini yaşadıkları için müşteriler daha ziyade kışlık sebze ve meyveleri tercih ediyorlar. Kışlık meyvelerde gribal enfeksiyonların artması ile mandalina, portakal, gibi C vitamini yüksek olan meyveler daha çok tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.