Perşembe Pazarı’nda sıkı denetim

Perşembe Pazarı’nda sıkı denetim

Emniyet güçleri gün boyu alınan yoğun tedbirlerle HES kodu uygulamaları ile vatandaşların sağlığı için önemli tedbirler alarak hızlı bir yükselme grafiği çizen salgına karşı önemli bir çalışma gerçekleştirdi.Genel olarak aşırı kalabalık gözlenmeyen Perşembe Pazarında vatandaşların maske ve mesafe konularına azemi özen gösterdiği görüldü.Menteşe Kaymakamı Caner  Yıldız başkanlığında  Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay...

A+A-

Emniyet güçleri gün boyu alınan yoğun tedbirlerle HES kodu uygulamaları ile vatandaşların sağlığı için önemli tedbirler alarak hızlı bir yükselme grafiği çizen salgına karşı önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

Genel olarak aşırı kalabalık gözlenmeyen Perşembe Pazarında vatandaşların maske ve mesafe konularına azemi özen gösterdiği görüldü.

Menteşe Kaymakamı Caner  Yıldız başkanlığında  Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay ve Menteşe Ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek in koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Menteşe Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah erken saatlerden itibaren Menteşe Belediyesi pazaryeri yöneticisinin de katılımı ile Perşembe Pazarı Alanı başta olmak üzere sıkı bir denetim gerçekleştirerek, salgınla mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirleri yerinde denetledi. 

Öte yandan Toplu ulaşım araçları da denetlenerek özellikle yolcu kapasite sınırlaması,  HES kodu ibrazı, maske takma zorunluluğu ve ulaşım araçlarında gerekli hijyen/temizlik tedbirleri denetlendi. AVM’lere yönelik denetimlerde ise alışveriş merkezi içerisinde aynı anda bulunabilecek kişi sayısı ve çalışma saatleri kısıtlamalarına uyulup uyulmadığı hususlarında denetimler gerçekleştirildi.

HES KODU DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Menteşe Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Coronavirüs ile mücadele kapsamında Perşembe pazarında tezgâh açan esnafa yönelik HES Kodu denetimleri gerçekleştirildi.
Vatandaşları Coronavirüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için Perşembe pazaryerinde denetim yapan Menteşe Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar esnafının HES kodlarını sorgulattı.

HES kodu olmayan esnaf ve üreticilere uyarıda bulunarak HES kodu almalarını sağlayan ekipler ayrıca, esnafların Coronavirüs açısından riskli olup olmadıklarını da kontrol ettiler. Zabıta ekipleri HES kodu denetiminin yanı sıra, maske mesafe ve hijyen konusunda da esnaf ve vatandaşlara hatırlatmalarda bulundular.

Yapılan denetim ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, son dönemde artış gösteren koronavirüs oranları nedeniyle denetimlerin sıklaştığını ifade ederek, “HES Kodu denetimlerinde durumu riskli ya da pozitif çıkanların pazaryerlerinde satış yapmasına izin verilmiyor. Gerekli tedbirler alınarak bölgeden uzaklaştırılıyor ve sağlık ekiplerine bilgi veriliyor. Pazar yerimizde yapılan denetimlerde böyle bir durumla karşılaşmadık. Denetimlerimiz devam edecek. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu süreci hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.