Pirci başkanlıkları topluyor

Pirci başkanlıkları topluyor

Neval Çolak ArslanTürk Kızılayı Muğla Şube Başkanlığı görevinden alınan Yusuf Kayacık’ın yerine AK Parti kurucularından olan ve Yeşilay Şube Başkanlığı görevini de yürüten Şadi Pirci atandı.Pirci yaptığı açıklamada, “Kızılay, tüzel kişiliğe sahip özel hükümlere tabii ilkel amacı gütmeyen, yardım ve hizmet amacı güden ve kamu amacına çalışan gönüllü sosyal hizmet kurumudur” dedi.Öte yandan Pirci, geçtiğimiz Çarşamba...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanlığı görevinden alınan Yusuf Kayacık’ın yerine AK Parti kurucularından olan ve Yeşilay Şube Başkanlığı görevini de yürüten Şadi Pirci atandı.

Pirci yaptığı açıklamada, “Kızılay, tüzel kişiliğe sahip özel hükümlere tabii ilkel amacı gütmeyen, yardım ve hizmet amacı güden ve kamu amacına çalışan gönüllü sosyal hizmet kurumudur” dedi.

Öte yandan Pirci, geçtiğimiz Çarşamba günü itibari ile kayyumdan görevlendirilerek Marmaris Kızılay Şubesini devraldıklarını ve Marmaris Kızılay Şubesi’nin de işlerliğinin de kendilerine ait olduğunu belirtti.

Şadi Pirci yaptığı açıklamada, “4 Ağustos 2020 tarihinde benden önceki şube başkanının görevinden alınması ile bu tarihten itibaren Muğla Kızılay Şubesi, genel merkezin atadığı Kızılay müfettişleri tarafından yönetildi. Kızılay Genel Merkezi'nin 27 Ocak 2021 tarihli kararı ile Muğla Kızılay Şube Başkanlığı görevime başlamış oldum. Kızılay tüzel kişiliğe sahip özel hükümlere tabii ilkel amacı gütmeyen yardım ve hizmet amacı güden ve kamu amacına çalışan gönüllü sosyal hizmet kurumudur. Kızılay'ın amacı her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliği ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmayı ıstırap anında eşitliği savaşın en kızgın anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Vizyonumuz Türkiye’de ve dünyada insana yardım hizmetinden model alınan insanların en zor anlarında yanında olan bir kuruluş olmaktır. Kan hizmetleri ile ilgili bildirimlerimiz Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmektedir. İnternet sitemizden bildirimde bulunmanız halinde sizlerle iletişime geçilecektir. Yönetim kurulu üyelerimiz ile Muğla’ya hizmet etmeye hazır olduğumuzu duyurmak istiyorum” dedi. 

Şadi Pirci başkanlığındaki Türk Kızılayı Muğla Şubesi’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“Songül Tugan, Burcu Gün, Hasan Aslan, Menaf Kıyanç, Boran Çulhaoğlu, Ahmet Dursun Nasuh Kanat.”

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.