AZKA Hotel Gardenya Salonu’nda düzenlenen toplantıya BESAİD üyeleri ilgi gösterdi. Etkinlik öncesinde basın mensuplarına konuşan Dernek Başkanı Elvan Bilgin, şunları dile getirdi;

“Temmuz ayı geleneksel BESİAD üye buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Bugün bizim için çok kıymetli bir konuğumuz var. Asaf Hocamızı ağırlıyoruz. Asaf Hocam sağ olsun, her yaz Bodrum’a geldiği zaman, her sene BESİAD’ı kırmaz, bizimle birlikte olur. Ona bir kez daha hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum, BESİAD’a verdiği katkı ve destekler için.”

Ekonomist ve Akademisyen Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Bodrum’da böyle dostlarla beraber olmak benim için çok keyifli. Hepimiz görüyoruz; yani dünya büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinde. Haklı olarak insanların kafasında ‘Nereye gidiyor bu dünya?’ diye bir soru var. Aynı şey Türkiye’ye de yansıyor. Bir taraftan Türkiye’nin kendi içinde değişimleri var, bir taraftan da dünyadaki değişimler. İkisi de Türkiye’yi etkiliyor. Bu da bizim dünyanın nereye gideceğini yarım saat içinde kesin bir şekilde öngörmemizi mümkün kılmıyor. Tam tersine, büyük bir belirsizlik dönemi. Ama en azından nasıl analiz edebiliriz, neler olabilir; bunlarla ilgili ipuçlarını paylaşmaya çalıştım. Bir de bu bir diyalog. Yani biz biraz konuşuruz, salondan insanlar ne düşündüklerini söylerler. Yani bu bir saatin sonunda insanlar ‘Dünya nereye gidiyor, Türkiye nereye gidebilir, neler olabilir?’ gibi sorulara, gelmeden öncesine kıyasla kafalarında biraz daha iyi bir şeyler oluşur diye umut ve temenni ediyoruz.” dedi.

“Ortadoğu bizim için önemli ama dünya için belki de o kadar önemli olmayabilir. Gerçi Brezilya ne kadar ilgileniyordur Orta Doğu’yla ya da mesela Japonya ne kadar ilgileniyordur? Ya da Avustralya, değil mi? Bizim için çok önemli. Şu anda bizzat dünyanın genelinde olan şeyler var, değil mi? Mesela gümrük tarifeleri diyor Trump. Onlarla ilgili bir şeyler olacak deniyor. Çin’de böyle bir silahlanma falan deniliyor. Orta Doğu’nun ayrıca kendi sorunları var. Türkiye’nin ayrıca kendi sorunları var.”

Ekonomi üzerine sorulan soruları da yanıtlayan Savaş, “Yani şimdi bu borsa dediğin biraz çıkar, biraz iner. Her çıktığında heyecanlanmamak lazım. Her düştüğünde de heyecanlanmamak lazım. Ama Türkiye ekonomisinin de tabii sıkıntıları var. Dünya ekonomisinin de sıkıntıları var. Ama bizim Türkiye ekonomisinin biraz dünya ekonomisinden kaynaklanan sıkıntıları var. Ama bir de bizzat kendinden, kendi geçmişinden kaynaklanan sıkıntıları var. Türkiye ekonomisi zor bir dönem işte. Bunları da görüyoruz. Dünya’da olmayan bir sorun bizde de var: Enflasyon sorunu. Dolayısıyla sıkıntılı bir dönem. Belirsizliğin de yüksek olduğu bir dönem diyebiliriz. Borsa ile ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Borsa işi daima tehlikelidir. Onun için ben tedbirliyim. Türkiye ekonomisinin de önünde sıkıntılı bir dönem var. Yani sıkıntılı bir dönemden geçti, ama bitmedi. Daha böyle tünelin ucunda ne kadar ışık göründüğü de belli değil. Önünde sıkıntılı bir dönem var.” ifadelerini kullandı.

Tekne Çalışanı Ölü Bulundu
Tekne Çalışanı Ölü Bulundu
İçeriği Görüntüle

Elvan Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada ise Bodrum’un çok pahalı olduğu ile ilgili oluşturulan algıya tepki göstererek, “Bodrum’da her kesim için uygun bütçeli işletmeler mevcut. Burada sabah gün doğmadan dükkanını açan esnaf var. Bodrum sadece lüks ile anılacak sığ bir yer değildir, çok daha derin ve köklü kültürün taşıyıcısıdır. Dünyaca ünlü, üst segment misafirleri ağırlayabileceğimiz otellerimiz, restorantlarımız, mağazalarımız, teknelerimiz ve farklı sektörlerde işletmelerimiz olduğu gibi her kesimin faydalanabileceği imkanlarımız mevcuttur.” dedi.

Muhabir: Kent TV