Psikososyal değerlendirme toplantısı yapıldı

Psikososyal değerlendirme toplantısı yapıldı

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla Psikososyal Müdahale Yöntem ve Teknikleri Değerlendirilmesi" toplantısı yapıldı. İzmir’e psikososyal desteği sağlamak üzere bölgeye giden Muğla Psikososyal Destek Grubu ile durum değerlendirmesi yapıldı.12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü nedeniyle Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde "Psikososyal Müdahale...

A+A-

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla Psikososyal Müdahale Yöntem ve Teknikleri Değerlendirilmesi" toplantısı yapıldı. İzmir’e psikososyal desteği sağlamak üzere bölgeye giden Muğla Psikososyal Destek Grubu ile durum değerlendirmesi yapıldı.

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü nedeniyle Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde "Psikososyal Müdahale Yöntem ve Teknikleri Değerlendirilmesi" toplantısı yapıldı.

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından, depremden etkilenen vatandaşlara gerekli psikososyal desteği sağlamak üzere bölgeye giden Muğla Psikososyal Destek Grubu ile durum değerlendirmesi yapıldı.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Müdür Yardımcıları, Kuruluş Müdürleri ve Meslek elemanlarının katıldığı toplantıda Psikolog İrfan Küçük tarafından deprem bölgesinde yapılan hizmet uygulamaları ve psikososyal hizmetler sırasında karşılaşılan güçlükler ve bunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında afet ve acil durumlarda müdahale çalışmalarında yer alacak grupların rolleri ile afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılan her türlü çalışmanın ve eşgüdümün önemine vurgu yaptı.

İl Müdürü Bozçelik konuşmasında, "Muğla ili olarak her türlü afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmalıyız, yakın zamanda İzmir İlimizde yaşanan depremde sahada bizzat görev almış arkadaşlarımızın gözlem ve tecrübeleri olası bir afet anında güçlü ve zayıf yanlarımızı görmemizi sağlayacaktır. Şüphesiz afetlerin etkisini azaltmanın, kayıpları en aza indirmenin, toplumun her ferdinin ve her kesimin iyi afet eğitimi almasıyla mümkündür" dedi.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.