Radyo Tamircisi Bektaş: “10 sene sonra kasetçalarlar geri gelecek”

Radyo Tamircisi Bektaş: “10 sene sonra kasetçalarlar geri gelecek”

Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesi Tarihi Arasta Çarşısı’nda radyo tamirciliği yapan zanaatkâr Mustafa Bektaş, Muğla’nın yanı sıra birçok illerden gelen radyo ve kasetçalarları tamir ediyor. Müşterilerine görüntülü sohbet yoluyla hizmet veren Bektaş, son olarak Kocaeli’nden Burcu Gencer’in gönderdiği 70’li yıllara ait kasetçalar radyoyu tamir ederek ustalığını bir kez daha gösterdi.Muğla’da ve Ege Bölgesi’nde tek olan radyo...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesi Tarihi Arasta Çarşısı’nda radyo tamirciliği yapan zanaatkâr Mustafa Bektaş, Muğla’nın yanı sıra birçok illerden gelen radyo ve kasetçalarları tamir ediyor. Müşterilerine görüntülü sohbet yoluyla hizmet veren Bektaş, son olarak Kocaeli’nden Burcu Gencer’in gönderdiği 70’li yıllara ait kasetçalar radyoyu tamir ederek ustalığını bir kez daha gösterdi.

Muğla’da ve Ege Bölgesi’nde tek olan radyo tamircisi Bektaş, 52 yıldır mesleğini severek yaptığını söyleyerek, 10 sene sonra kasetçalarlar geri gelecek” dedi.

Türkiye’nin birçok ilinden gelen radyoları tamir ettiğini söyleyen Mustafa Bektaş, “Çevre illerden çok müşterim oluyor. Bu seferde Kocaeli’nden Burcu diye bir kızımız bana ulaştı. Kargoyla radyosunu bana gönderdi. Uğraştım, tamir ettim. Görüntülü konuştuk hep, bana sorunu tarif etti, ben sorular sordum. Adaptörünü değiştirdim. Hem radyo kısmını hem de kasetçalarını tamir ettim. Çok uğraştım” dedi.

“ESKİDEN PLAKLARDAN KASETÇALARLA AKTARMA OLURDU”

10 sene sonra kasetçalarların geriye döneceğini söyleyen Bektaş, “Yaklaşık 10-20 sene sonra kasetçalarlar geri dönecek. Şimdilerde herkes plak ve gramafon arıyor. Kasetçalarları atanlar pişman olacaklar. Eskiden plaklardan kasetçalarla aktarma olurdu. Plak, çalardı oradan kasetçalara aktarırdık. O zamanlar öyleydi. Hala kasetçalar tamiri için gelen müşterilerim var. O kadar mutlu oluyorlar ki, onlar mutlu olunca bende çok mutlu oluyorum. İşimi çok seviyorum. Radyoyu ben yanımdan hiç ayırmam. Ben, bunun için doğmuşum. Yavaş yavaş geriye dönüşüm başladı. Plaklar geriye döndü. Kasetçalarda dönecek ama bozulduğu zaman tamir ettirecek adam bulamayacaklar” dedi.

“KOCAELİ’NDEN MUĞLA’YA RADYOMU TAMİR İÇİN GÖNDERDİM”

Kocaeli’nden radyosunu tamir için Muğla’ya gönderen Burcu Gecer, “Radyom tamir olduğu için çok mutluyum. Yaklaşık 1 ay önce göndermiştim Mustafa abiye. Sağolsun uğraşmış ve tamir etmiş. Kocaeli’nde radyo tamir eden kimseyi bulamamıştım bende Muğla’ya gönderdim. Mutluyum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.