RAMAZAN’A VEDA EDERKEN

RAMAZAN’A VEDA EDERKEN

Ramazanı Şerife kavuşmadan önce “Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’’diye dua ediyorduk ve Cenab-ı Hakk bizleri hamdolsun evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifin son günlerine kavuşturdu.

A+A-

“Merhaba Ey Şehr-i Ramazan’’ diye  özlemle  karşıladığımız mübarek ayı “Elveda Ey Şehri Ramazan’’ diye uğurlarken hüzünlenmekle birlikte bayrama kavuşacağımız için sevinçliyiz.

2 senedir teravih namazlarımızı camilerde eda edememenin ve sevdiklerimizle birlikte iftar sofralarında buluşamamanın burukluğu içerisindeydik.

Elhamdülillah bu yıl teravihlerimizi  camilerimizde cemaatle kıldık, sevdiklerimizle iftarlarımızı açtık.

İnsanın hayatında yaşadığı her bir dönemin ayrı bir güzelliği ve insana kazandırdığı değerler vardır.

Mübarek kitabımız, hidayet ve şifa kaynağı,  dünya ve ahiret mutluluğunu elde edebilmek için rehberimiz Kuranı Kerimin indirilmeye  başlandığı ve bin aydan hayırlı olduğu bildirilen  Kadir gecesinin içinde bulunduğu bu mübarek ay, Allah’ın rızasını kazanmak için bizler için çok kıymetliydi.

“Kim  faziletine inanarak ve  mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari, İman 28, Savm 6)hadisi şerifinin müjdesine uyarak,  Ramazan Ayında  yeni ve temiz bir sayfa açtık. Bu sayfayı muhafaza etmek için Rabbimizin emirlerine uyma, yasaklarından kaçınma ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in sünnetine uyma konusunda daha hassas olmamız gerekir.

Ramazan ayın da daha yoğun olarak yaşadığımız başka bir güzellik merhamet, başkalarını düşünme, birlik ve beraberlik, yardımlaşma  duygularımızı tazelemek ve güçlendirmekti.

Zekatlarımızı  verirken veren elin alan elden üstün olduğunu, ihtiyaç sahibine verdiğimizde yüzündeki gülümsemenin verdiği huzuru, iftara kadar bir şey yemeden-içmeden bekleyerek acaba komşumun karnı aç mı diye düşünerek diğergamlığı,  camilerimizde bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi hissettik.

Tazelediğimiz bu güzel davranışlarımızı devam ettirmek , kendi  nefis muhasebemizi yapmak bu davranışlarımızı kaybetmememizi sağlar.

Her yapılan işin sonunda nasıl ki değerlendirme yapılıyorsa, yaptığımız amellerin de mutlaka bir değerlendirmesi olacaktır.

Ders notları iyi olan öğrencinin etrafındakilere karnesini sevinçle göstermek istediği gibi, Hakk’a suresi 19. Ayette bahsi geçen , hayatını salih amellerle geçiren kişinin “gelin  kitabımı okuyun” demesi bizler için motivasyon ve çok güzel bir örnektir.

Rabbim amel defteri rızasına uygun amellerle dolu  olan kimselerden eylesin.

Bizleri bayrama sağlıkla ve sevdiklerimizle kavuştursun.

Yine özlemle bekleyeceğiz Ey Şehr-i Ramazan...

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.