“RESTORANLAR AÇILSIN”

“RESTORANLAR AÇILSIN”

Sinan BoyacıCovid-19 salgınının etkileri hala devam ederken, 2’inci dalganın başlamasıyla yeniden kapanmak zorunda kalan restoranlar bu süreçte çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanıyor, borçlarını da ödeme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Yeme-içme sektörü, restoranların yeniden açılması için 5 maddelik teklif hazırlanmasıyla Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde İşletmeler açılmak için bir umutla beklediklerini kaydetti.Tüm...

A+A-

Sinan Boyacı

Covid-19 salgınının etkileri hala devam ederken, 2’inci dalganın başlamasıyla yeniden kapanmak zorunda kalan restoranlar bu süreçte çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanıyor, borçlarını da ödeme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Yeme-içme sektörü, restoranların yeniden açılması için 5 maddelik teklif hazırlanmasıyla Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde İşletmeler açılmak için bir umutla beklediklerini kaydetti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da Coronavirüs salgınının başladığı günlerde kapatılma kararı alınan işletmeler sadece yaz döneminde belli bir süre ve saatler arasında açılabilirken, salgında ikinci dalganın yaşanmasının ardından da yeniden kapandı. Bazı işletmeler bu süreçte eve servisle ayakta kalmaya çalışsa da, birçok restoranda eve servis hizmeti verilemediği için büyük ciro kayıpları yaşandı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Muğla il Başkanı Süleyman Reyhan konuyu 5 noktaya dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“HES kodu herkeste var. AVM’lere HES koduyla girilebiliyorsa restoranlara da girilebilir.Tüm bakanlıklar ve doktorların olduğu bir Bilim Kurulu oluşturulsun, burada alınacak kararlara harfiyen uyulsun. AVM’lerde nasıl HES kodu kullanılarak girip geze biliyorsa. Bizimde gelip HES koduyla masamıza otursunlar. Gerekirse masalarımızın bazıları kaldırtsınlar. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nin yaptığı açıklamaya katılıyorum. Biz bu maddeleri kabul ederiz. Yeter ki esnafımızın dükkânları açılsın. Kurallara uymak mecburiyetindeyiz. Sağlık hepimiz için önemlidir. Bir müşteri, bir müşteridir bizim için. Maddi sıkıntılar arttı. Ödemelerimiz var. 5 maddeyi kabul etmeme gibi bir düşüncemiz olamaz. Mekanların hijyen çerçevesinde açılması gerekiyor.”

5 MADDEDE RESTORANLAR NASIL AÇILSIN?

Restoranlar bir an önce ‘en sert tedbirlerle’ açılsın, alınan tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın. Müşterilere HES koduyla restoranlara giriş yapsın. Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin. Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin. Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.