Coronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin ardından lokanta ve restoran tarzı işyeri sahiplerinin kafası karıştı. Hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağında restoranlar saat 20.00’ye kadar paket servis yapabilirken, hafta sonu lokanta ve restoranlar 10:00'da açılacak, 20:00'da kapanacak.

Sinem Karakaya

Ülke genelinde Coronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle salgınla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin ardından vatandaşların kafası karıştı. Özellikle lokanta ve restoran işyeri sahipleri hafta içi paket servis yapılıp yapılamayacağını merak etti.

Hafta içi uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ise, Hafta içi her gün 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Restoran ve lokantalar saat 20.00’ye kadar paket servis hizmeti verebilecek.

HAFTA SONU 10.00 İLE 20.00 ARASINDA HİZMET VERECEK

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma yasağının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00'da açılacak, 20:00'da kapanacak. Restoran ve lokantalar sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. 

Muğla Valiliği’ne gelen genelgeye göre yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Lokanta ve restoran tarzı işyerlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilmelerine karar verilmiştir” dedi.