SAĞANAK YAĞIŞ TAŞKINA NEDEN OLDU

SAĞANAK YAĞIŞ TAŞKINA NEDEN OLDU

HABER MERKEZİMuğla’da sağanak yağışların başlaması hayatı olumsuz etkiledi. Marmaris'te bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı, yollar göle döndü.Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan orman yangını felaketinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, yangınların ardından yöreyi ilgilendiren önemli bir riske daha dikkat çekmişti. Özçelik,...

A+A-

HABER MERKEZİ

Muğla’da sağanak yağışların başlaması hayatı olumsuz etkiledi. Marmaris'te bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı, yollar göle döndü.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan orman yangını felaketinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, yangınların ardından yöreyi ilgilendiren önemli bir riske daha dikkat çekmişti. Özçelik, Marmaris ve Bodrum’da yangından etkilenen havzaların kıyıya yakın yerleşim yerlerinde taşkın riskinin arttığını açıklamıştı.

Sağanak yağışların başlamasının ardından Marmaris, Fethiye ve Menteşe’de yanan malzemeler yüzeysel akışla beraber kentsel alanlara taşındı.

-MARMARİS

Marmaris’te birkaç gündür süren yağışlar nedeniyle yollar kullanılamaz hale geldi. Gece saatlerin evleri ve işyerlerini su bastı. Bazı mahalleler kütükler nedeniyle trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerince evlerde su tahliyesi gerçekleştirildi.

-BODRUM

Bodrum’da ilçe merkezi ve bazı mahallelerde yağışın etkisiyle su baskını yaşandı. Zabıta ve itfaiye ekipleri gece boyunca olumsuzluklara karşı devriye yaptı.

-MENTEŞE

Menteşe’de ise yanan alanlardaki malzemelerin taşınmasıyla Saburhane Deresi siyaha boyandı.

Ocak ayında yaşanan şiddetli yağışlarda sular altında kalan Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (TEKNOPARK) drenaj çalışmalarının yapılmasının ardından su birikmesinin engellendiği görüldü. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İki gündür aralıksız yağışa rağmen Teknopark Drenajı sorunsuz çalışıyor. Yaylada eskisi gibi su birikmiyor. Kötekli’de rögarlardan su çıkmıyor. Valimizin talimatıyla ve Rektörümüzün öncülüğünde başlatılan projeyle, Menteşe Kaymakamlığı, DSİ, MUSKİ, Menteşe Belediyesi, BŞB, Karayolları vb kurum katkılarıyla hızı bir biçimde güzel bir sonuca ulaşmak mutluluk verici. Katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Açılan kanalların göçme riskine karşı yağışlar sonrası ıslah edilmesi gerektiğini dikkat çeken Özçelik, “Kalıcı çözüm için harekete geçmekte fayda var. Yaylanın suyunun yanında gelen askıdaki kirleticiler düzenli aralıklarla temizlenmeli. Kötekli yağmur sularını drene eden 112 arkasındaki rezervuarın girişindeki göçen kutu menfezler onarılmalı” dedi.

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.