SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Neval ArslanSağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması adına 2 Aralık Perşembe günü 1saat iş bırakan Türk Sağlık-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından 24 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.Türk Sağlık-Sen Muğla üyeleri 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.Sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması adına devam eden eylemler kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma...

A+A-

Neval Arslan

Sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması adına 2 Aralık Perşembe günü 1saat iş bırakan Türk Sağlık-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından 24 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Muğla üyeleri 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması adına devam eden eylemler kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basına açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Muğla Şube üyeleri, “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır.” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİ ERİMİŞTİR”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur’un yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz.  Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakârlardır. Kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz.”

KİRLİ OYUNLAR TUTMAZ

Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, “Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Çünkü biz Türk Sağlık-Sen’iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi derdimiz, isteği isteğimizdir. Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var.  Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir.” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir” diyen Başkan Uğur, “Talebimiz Nettir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, bakanlık Hastanelerimizden, üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar. TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.  Mücadelemizde kararlıyız, sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız.” dedi.

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.