Sağlıkçılar, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyor

Sağlıkçılar, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyor

Sinem KarakayaÜlkemizde görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle mücadele kapsamında ilk günden bu zamana yoğun bir çabayla çalışan sağlık çalışanları, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Covid-19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır, çünkü sağlık çalışanları çalıştıkları ortamdan ve çalışma koşulları nedeniyle diğer...

A+A-

Sinem Karakaya

Ülkemizde görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle mücadele kapsamında ilk günden bu zamana yoğun bir çabayla çalışan sağlık çalışanları, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Covid-19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır, çünkü sağlık çalışanları çalıştıkları ortamdan ve çalışma koşulları nedeniyle diğer toplum kesimlerine göre bu hastalığa daha sık yakalanmaktadır” şeklinde konuştu.

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Küresel salgın başladığından beri tüm dünyada sağlık çalışanları ön cephede görev almaya devam etmektedir. Aynı durum ülkemizde de doğal olarak gerçekleşmekte ve bunun üzücü sonucu olarak ta bugüne dek 175’e yakın sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir.  Bilimsel makalelerle ortaya konulduğu üzere sağlık çalışanları sadece bu işi yaptıkları için toplumun diğer kesimlerine göre 4 ile 10 kat daha fazla hastalığa yakalanma riskine sahiptirler. Dolayısıyla hayat kayıpları ve hastalığa yakalanmaları daha fazla gerçekleşmektedir. Bu nedenle Covid-19 için ‘milenyumun ilk meslek hastalığıdır’  vurgusu yapılmakta ve İLO gibi uluslararası örgütler Covid-19’un meslek hastalığı sayılması çağrısını tüm ülkelere yapmaktadır.”

“SAĞLIKÇILAR HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BİRER BİRER TÜKENİYOR”

 Sağlıkçıların çalışma ortamları nedeniyle tükendiğini dile getiren Şahin, “Sağlıkçılar çalışma ortamları nedeniyle birer birer tükenmektedir. Sağlık çalışanları hak ettikleri bir şeyi talep etmektedirler. Bunun için yasal çerçeve uygun olup yasal düzenleme ivedilikle gerçekleştirilebilir. “Covid-19 meslek hastalığı sayılmalıdır. Talebimizi aylardır her platformda dile getiriyoruz. Şüphesiz bu konuda seslenmeye devam edeceğiz. TBMM de grubu bulunan tüm siyasi partilerden beklentimiz: sağlık komisyonuna gelen Covid-19 meslek hastalığı sayılmalı önergesini etraflı ve etkin bir yasa tasarısı olarak bir an önce somutlaştırıp bugüne kadar vefat eden tüm sağlık çalışanlarının anısına bir an önce uygulamaya koymalarıdır. Covid hastalığı sonrası vücudunda hasar veya yetersizlik gelişen sağlıkçılar da maluliyet kapsamında değerlendirilmeli, Covid-19 meslek hastalığı olarak adlandırılarak, yaşamını kaybetmiş olan sağlık çalışanlarının yakınlarının yasal olarak yararlandırılması olanaklı kılınmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.