SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KAÇAK GÖÇE GÖZ AÇTIRMIYOR

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KAÇAK GÖÇE GÖZ AÇTIRMIYOR

Sahil Güvenlik Ekiplerince son 1 yılda düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan 59 bin 954 Kaçak Göçmen yakalandı.

A+A-

İnsan kaçakçılarına göz açtırmayan Sahil Güvenlik Ekiplerince son 1 yılda düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan 59 bin 954 Kaçak Göçmen Yakalandı.

49 GÖÇMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Sahil Güvenlik Ekiplerince son 1 yılda düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan 59 bin 954 Kaçak Göçmen Yakalandı. Yakalandı. 2024 yılının il 4 ayında 16 bin 349 göçmen ekiplerce yakalandı.

Son 1 yılda yaşanan olaylarda 49 göçmenin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 2023 Yılında 1262 kaçakçılık olayı yaşandı ve yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 24 bin 826 göçmen sahil güvenlik ekiplerince sağ olarak kurtarıldı. Operasyonlarda yakalanan göçmenlerin arasında yer alan kadın ve çocukların fazlalığı dikkat çekti.

Son 2 yılda Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım talebinde bulunan 729 kişinin tıbbi tahliyesi ekiplerce sağlandı. Operasyonlarda, sahil güvenlik helikopterleri de botlarla yapılan operasyonlara destek verdiler.

MUĞLA’DA 2 AY İÇİNDE 281 OPERASYON

Muğla Valisi İdris Akbıyık, düzenlediği basın toplantısı ile Muğla ve İlçelerinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kentte kaçak göç akışının önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Akbıyık, Muğla ve ilçelerinde yılın ilk 2 ayında Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince 281 operasyon düzenlendiğine işaret ederek, “Muğla’mızın her noktasında etkin bir güvenlik sağlamak amacıyla polisimiz, jandarmamız, sahil güvenlik birimlerimizle yakın bir iş birliği ve koordinasyon halindeyiz. İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde koyduğu hedefler doğrultusunda güvenlik ve asayiş konusunda yürütülen çalışmalarımızı sürekli olarak güçlendiriyor ve modern teknolojileri de bu doğrultuda kullanıyoruz. Muğla’mızın dört bir yanında yer alan kameralarla gözetim ağını genişletiyor, güvenlik ekiplerimizin mobil ve hızlı müdahalesini sağlayacak imkanları arttırıyoruz.

Operasyonlarda Yasadışı yollardan Yunanistan’a gitmeye çalışan 4 bin 125 göçmen yakalandı. 124 insan kaçakçısı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 65 insan kaçakçısı tutuklandı. Göçmenler, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Operasyonlarda yakalanan kaçaklardan 246’sı sınır dışı edildi” bilgisini paylaştı.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.