SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK COANTE’Yİ ZİYARET ETTİ

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK COANTE’Yİ ZİYARET ETTİ

Ürettiği yüksek teknoloji ve kaliteli ürünleri ile hem Türkiye’de hem de global pazar da ülke ekonomisine katkı sağlayan Coante, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ağırladı. Coante Muğla fabrikasında gerçekleşen ziyarette Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Coante Quartz Surfaces Genel Müdürü Kenan Erdem hazır bulundu.

A+A-

Ermaş Madencilik bünyesinde kurulduğu 2017 yılından itibaren  kurumsal yapısı, hızlı büyüme ivmesi ile kısa bir süre içinde sektörde önemli bir yere gelen Coante, gerçekleştirdiği üretimlerle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

BAKAN VARANK AR-GE FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank beraberindeki heyetle Coante’nin Muğla fabrikasındaki üretim tesisini gezdi. Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Coante Quartz Surfaces Genel Müdürü Kenan Erdem Bakan Varank’a Ar-Ge çalışmaları, inovasyon  ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Üretim ve kapasite rakamları konusunda da bilgi alan Bakan Varank daha sonra üretim hattını gezdi. Sanayi Bakanı Varank’a üretilen ürünlerin ekonomik anlamda milli gelire katkısı ve ihracat rakamları hakkında da bilgi verildi.

1.2 MİLYON METREKARE ÜRETİM

2021 yılında iki üretim hattıyla1.2 milyon metrekareüretim yapan Coante, 2023 yılı itibariyle açılacak yeni üretim hattıyla bu rakamı iki katına çıkarmayı hedefliyor. Kullanacağı teknoloji ile sektörde çığır açacak yeni nesil ürünleri dünyada ilk üretecek firmalardan birisi olacak. Hem tasarım olarak hem de farklı uygulama alanlarında kullanım avantajı sağlayacak ürünler ile yurt içinde ve yurt dışında trend belirleyen firma olmaya devam etmeyi planlıyor.

 

2021 yılı içerisinde, başta ABD olmak üzere İspanya ve İngiltere gibi gelişmiş pazarlarda ihracat hacmini artırma başarısı gösteren Coante, hedefleri doğrultusunda, büyümesine 2022’de de devam ediyor.

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.