Şehitlerin ismi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yaşıyor

Şehitlerin ismi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yaşıyor

Sinem KarakayaGeçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ortaklığında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla açılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde Muğlalı 15 Temmuz şehitlerin ismi yaşatılıyor.Şehit Polis Mehmet Çetin, Şehit Polis Nedip Cengiz Eker ve Şehit Astsubay Başçavuş...

A+A-

Sinem Karakaya

Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ortaklığında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla açılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde Muğlalı 15 Temmuz şehitlerin ismi yaşatılıyor.

Şehit Polis Mehmet Çetin, Şehit Polis Nedip Cengiz Eker ve Şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın ismi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yaşatılıyor.

ŞEHİT MEHMET ÇETİN

Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Marmaris'teki otele düzenlenen saldırıda şehit düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra buraya ulaşan darbeci askerler 3 askeri helikopter ile otele saldırdı. Çıkan çatışmada şehit olan 39 yaşındaki Çetin evli ve iki çocuk babasıydı.

ŞEHİT NEDİP CENGİZ EKER

15 Temmuz gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı korumak için yola çıkan polislerden biri olan Nedip Cengiz Eker, darbeci askerler tarafından şehit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen baskında vurulan Nedip Cengiz Eker, olay yerinde şehit düştü. Arkasından ağlayanı olmasın diye yıllarca evlenmek istemeyen Eker’in, son zamanlarda yuva kurmak istediği ortaya çıktı. Nedip Cengiz Eker, 41 yaşında ve bekârdı.

ŞEHİT ZİYA İLHAN DAĞDAŞ

Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş 15 Temmuz 2016 yılında Ankara Genel Kurmay Başkanlığı önünde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında tankın önünde vurularak şehit düştü. Şehit annesi Birsen Dağdaş Menteşe’de ikamet ediyor. Mezarı, şehir yeni mezarlık şehitliğindedir.

“MANEVİ DEĞERLERLE BİLİM BİR ARADA”

Manevi değerlerle bilimi bir arada tutarak gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Deneyap atölyeleri, geleceğin bilim insanını yetiştiren çok önemli bir proje. İlk etapta 2019 yılında içinde Muğla’nın da bulunduğu 12 ilde başlatıldı bu proje. Daha sonra 30 ile çıktı. Gençlerimize Uluslararası Gençlik Merkezimizde Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitimler veriliyor. Tabiki bu eğitimlere pandemi dolayısıyla ara vermek zorunda kaldık ama ilerleyen süreçte bu eğitimlere devam edeceğiz. Uzak Teknolojileri, savunma sistemleri gibi ileri teknoloji ürünlerine yatkın gençlerimiz bu alanda eğitim alarak geleceğe hazırlanıyor. Yaklaşık 11 ilçeden eğitim için gelen gençlerimiz var. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 3 sınıfımız mevcut. Biz, gençlerimizi teknoloji ve bilim alanında geliştirirken aynı zamanda toplumsal, kültürel ve tarihi değerlerimize de sahip çıkan gençler olmasını hedefliyoruz. Bu nedenle 3 atölyemize şehitlerimizin isimlerini verdik. 15 Temmuz günü Marmaris’te şehit olan Nedip Cengiz Eker ve şehit Mehmet Çetin’in isimlerini verdik. Son olarak kendisi Muğlalı olan fakat Ankara’da şehit düşen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın da ismini atölyelerimizden birine verdik. Geçtiğimiz yıl isim verme töreni yapmıştık. Manevi değerlerle bilimi bir arada tutarak, gençlerimizin her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak kalması, vatanını milletini seven, yaşadığı topluma bağlı ve aynı zamanda çalışkan gençlerin yetiştirilmesi İl Müdürlüğü olarak en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.

“MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kazım Alsan, “Şehitlerimizin isminin yaşatılması çok güzel. Biz isterdik ki tüm şehitlerimize böyle bir imkan tanınsın. Şehitlerimize olan vefa borcumuzu bir nebze olsun isimlerini yaşatarak verebiliriz. Tam olarak vefa borcunu ödeyemesek de isimlerinin anılması gelecek nesiller adına güzel bir örnek. Şehitler ölünce değil unutulunca ölüler. Bu 3 şehidimizin unutulmaması gurur ve mutluluk verici. Acıları devamlı içimizde. Gülüyoruz, eğleniyoruz, hayatımıza devam ediyoruz ama içimizde, yüreğimizde acısı hep duruyor. Bütün mesele bu aslında. Manevi değeri çok büyük” şeklinde konuştu.

Öte yandan 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayı Ömer Halis Demir’in ismi yine Uluslararası Gençlik Merkezi’nde bulunan çok amaçlı salonda yaşatılıyor.

Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.