“SEN KAYNAĞINI VER YEREL YÖNETİM İHTİYACA GÖRE KARAR VEREREK, YAPSIN”

“SEN KAYNAĞINI VER YEREL YÖNETİM İHTİYACA GÖRE KARAR VEREREK, YAPSIN”

NEVAL ARSLAN// Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İZAN Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi işbirliğinde yapımına başlanan Hasan Özcan Yaşlı Bakım Evi’nin temel atma töreni yapıldı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sağlık, spor ve sosyal hizmetler ile diğer konuların artık yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini belirterek, hükümete çağrıda bulundu. Gürün, “Sen kaynağını ver yerel yönetim ihtiyaca göre karar vererek, yapsın” dedi.

A+A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İzan Otelcilik Turizm Ticaret Anonim Şirketi işbirliğinde Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesinde yapımına başlanan Yaşlı Bakım Evi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene; CHP Parti Meclis Üyesi aynı zamanda İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Muğla Milletvekilleri Av. Cumhur Uzun, Av. Gizem Özcan ile Süreyya Öneş Derici, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İZAN Otelcilik Turizm Ticaret Anonim Şirketi adına Hasan Özcan, 100 Yaş Evi sakinleri, Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, STK temsilcileri, oda başkanları, partililer, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

İlk olarak söz alan CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Şahsım adına şunu belirtmek isterim ki Muğlalılar olarak, büyüklerimize gösterdiğimiz kıymet göstergesi bugün ki temel atma törenidir. Bizler bu yaşlı bakım evinde büyüklerimize sadece bakım değil, Muğla sevgisinin verileceğinden emin olarak bu hizmete temel atmış olacağız. Önümüzdeki dönemde Muğla milletvekilleri olarak, büyükşehir belediyemizle, ilçe belediyelerimizle yine el ele Muğla’mızın sorunlarına çözüm bulmaya, katkıda bulunmaya devam etmek üzere hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP Muğla Milletvekili Av. Cumhur Uzun ile devam eden konuşmada Milletvekili Uzun, “Toplum olarak yaşlanıyoruz ancak toplumumuzun kendi içinden sosyal ihtiyaçlarını giderebilme becerisi uzun yıllardır yaşlı akrabalarımızı, büyüklerimizi kendi yanımızda yaşatma alışkanlığı ve kültürü şeklinde ilerliyordu. Yaşamın getirdiği zorluklar ve az çocuklu aile yapısına kavuşma anlayışı oluşan aile yapısının darlığının yarattığı ve ülkenin içine düşürüldüğü ekonomik sorunların beraberinde getirdiği yaşam biçimleri nedeniyle artık kültürümüzde de değişiklikler ve ihtiyaçlar belirdi.  Muğla’mız için mutlak gerekliliğinin hissedileceği bir durumu bugünden gören ve bu vizyon ile sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışını hatta devletin yetişemediği alanlarda bile kendisini görevli sayan bir belediye anlayışı ile bu günden bu ihtiyaca da el uzatılmış durumda. Muğla halkı adına bu projeye yürek koyan Özcan ailesine şahsım adına ve vekili olduğum Muğla adına çok teşekkür ediyorum. Yürekler birleşecek, güzellikler gelecek” dedi.

Tüm dünya ölçeğinde bakıldığında şu anda yaşanan süreçte dezavantajlı gurupların olumsuz etkilendiği bir küresel süreçten geçildiğine değinen CHP Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan, “Bu küresel süreç nüfusun hızlı bir şekilde yaşlandığını işaret ediyor. Sosyal hizmetlerden yararlanmanın artacağı gerçekliğiyle ortada. Bu noktada yaşlanan nüfusun ihtiyaçlarına cevap verilecek projelerin üretilmesi hem devletin hem de yerel yönetimlerimizin projeleri ile hayata geçirilecektir. Yaşların hayat ile iç içe, yaşam ile iç içe aktif bir katılım sağladığı bir süreç hedeflenmiştir” söylemlerinde bulundu.

Törene davetli olarak katılım sağlayan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Gökan Zeybek ise, “Yeni deprem yönetmeliğine göre bir çalışma yapılıyor. Bütün hizmetler doğru yolda ilerliyor. Nüfusumuz yaşlanıyor ama yapı stokumuzda yaşlanıyor. Yaşlı insanlarımıza uzun süre sağlıklı bakmaya çalışıyoruz. İzzet ve Hasan Özcan abilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu topraklar bereketli ve verimli topraklar. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Dr. Osman Gürün başkanımıza da her şey için çok teşekkür ediyorum. Eğer Muğla’nın bütün ilçelerinde bu hizmetin daha yaygın ve etkin biçimde hayata geçmesini istiyorsak, dokuz ay sonra Yatağan’ı, Kavaklıdere’yi, Ortaca’yı, Ula’yı, Dalaman’ı, Seydikemer’i ve Köyceğiz’i mutlaka kazanmak zorundayız” dedi.

İZAN Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi adına konuşma yapan Hasan Özcan, “Bu tesisin yapılamasında destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Buranın konumu Türkiye’de birinci sırayı almamızı sağlayacak. Yayla havası her şeyi güzelleştirecek. Böylesine bir arsayı, tahsis ettiği için Osman Bey kardeşime şükranlarımı sunuyorum” söylemlerinde bulundu.

snm-6864.jpgsnm-6864.jpg

“DEVLETİN MERKEZİ OLARAK YAPMAKTA OLDUĞU BİRÇOK KONUNUN ARTIK YEREL YÖNETİMLERE DEVREDİLMESİ LAZIM”

Bu tür sağlık hizmetleri, spor ve sosyal hizmetler ve diğer konuların artık yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Merkezi hükümetin buradaki spor sahasıyla ne işi var. Hastanelerin yönetimi neden merkezi oluyor, sen kaynağını ver yerel onu ihtiyaca göre karar vererek, yapsın. Bu kadar büyük coğrafyanın bu farklı insan yapısına sahip ülkenin artık yerelleşme konusunda çok daha ciddi adımlar atması lazım. Devletin merkezi olarak yapmakta olduğu birçok konunun artık yerel yönetimlere devredilmesi lazım. Sadece görev olarak değil kaynak olarak da devredilmesi lazım. Burada yapılacak her konuda herkesin gözü Ankara’da. Oradan çıkacak karara bağlı her şey. Bu yönetim haksızlıkların oluşturulduğu bir yöntem. Huzurlarınızda Hasan ve İzzet kardeşlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kentin önemli bir ihtiyacının giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Hasan Özcan’ın ortak iradeleriyle inşaasına başlanan ve 14 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen, Muğla Büyükşehir Belediyesi - Hasan Özcan Yaşamevi Binasına ilişkin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Menteşe İlçemizde, Muğla Büyükşehir Belediyesi - Hasan Özcan Yaşamevi inşaatının yapılmakta olduğu 2.375,65 m² yüz ölçümlü ‘Arsa’ nitelikli taşınmazın kamulaştırma işlemleri 2016 yılında başlamış olup 2017 yılında tamamlanarak, Büyükşehir Belediyesi adına tescil edildi. İmar planında Belediye Hizmet Alanı (Yaşlı Bakımevi) olarak ayrılan taşınmaza Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün kentin ihtiyaçlarına yönelik önceliklerinden biri olan yaşlı bakımevi yapılması ve işletilmesine yönelik İzan Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımız arasında 28 Ekim 2022 tarihinde protokol imzalandı. İzan Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi tarafından hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ruhsatlandırılan projenin yapıma yönelik denetim işlemleri yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Bodrum, zemin, 1. 2. ve 3. Kattan oluşan yapı, 4.586,00 metre kare inşaat alanına sahip olup 100 yatak kapasitelidir.Protokol gereği Çevre düzenlemesi ile bodrum ve zemin katta ihtiyaç duyulan hertürlü tefrişat ve teknik donanımlar Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak.”

“Taşıyıcı sistemi betonarme çerçeve sistemi olarak projelendirilen yapının yerleşim planına göre fonksiyonları ile ilgili ise; Bodrum katta toplantı salonu, mutfak, çamaşırhane, emanet odası, sığınak ve teshin merkezi. Zemin katta yemek salonu, doktor kliniği – hemşire - diş kliniği - psikolg-fizyoterapi-revir-kuaför-diyetisyen ve idari birimler, 2. - 3.  katta yaşam odaları, mescit ve kütüphane mahalleri yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılı güncel verilere göre 35.000.000,00 TL arsa bedeli ve 20.000.000,00 TL yapım bedeli olmak üzere 55.000.000,00 TL’lik tutarı, İzan Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi tarafından 60.000.000,00 TL’lik tutarı karşılanan yapının toplam güncel yatırım maliyeti 115.000.000,00 TL’dir” denildi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni yapıldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.