SENDİKA ÜYELERİ HAKKINI İSTEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

SENDİKA ÜYELERİ HAKKINI İSTEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris,  Datça, Yatağan, Milas, Bodrum ve Kavaklıdere hastanelerinde Sağlık-Sen üyeleri tüm gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.Çoğunluğunu hekim dışı sağlık personellerinin oluşturduğu eylem sonucu vatandaşlar mağduriyet yaşadı. Kan alma birimi ve polikliniklerde vatandaşlar saatlerce bekledi. Yoğun kalabalığın oluşmasıyla vatandaşlar...

A+A-

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris,  Datça, Yatağan, Milas, Bodrum ve Kavaklıdere hastanelerinde Sağlık-Sen üyeleri tüm gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Çoğunluğunu hekim dışı sağlık personellerinin oluşturduğu eylem sonucu vatandaşlar mağduriyet yaşadı. Kan alma birimi ve polikliniklerde vatandaşlar saatlerce bekledi. Yoğun kalabalığın oluşmasıyla vatandaşlar sağlık hizmeti alamadı.

1 Aralık 2021 tarihinde hekimler için mali iyileştirme yapılmış olup yapılan iyileştirmeden memnun olduklarını dile getiren Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, iyileştirme çalışmasında sağlık çalışanlarının ayrıştırılmasına karşı tepkilerinin devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan Başkan Çiçek, hekimler için yapılan iyileştirmenin kapsamı üzerinde daha sonra yapılan değerlendirmelerde, yapılan iyileştirmenin basına yansıdığı gibi olmadığı ve net iyileştirmenin belirtilen miktarlarda olmadığını da değerlendirdi.

SENDİKA ÜYELERİ HAKKINI İSTEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

“VATANDAŞLARIMIZ BİZLERİ ANLASIN İSTİYORUZ”

Sağlık çalışanlarının haklı talepleri doğrultusunda hastanelerde ve sağlık kurumlarında mutlaka aksamalar yaşanacağını dile getiren Başkan Çiçek, “Aksamanın yaşanmasını istediğimiz, işverenin bizim sesimizi duymasını istediğimiz için ve vatandaşların bu aksamaları görerek sağlık çalışanlarının haklı olduklarını bilsinler istiyoruz. Amacımız sağlık hizmeti alacak vatandaşa zorluk çıkarmak ve ya mağdur olmalarını sağlamak değil, onlarında bize destek olmasını istediğimiz için bu eylemi gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“SİYASET ELİYLE, KANUN DÜZEYİNDE AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Başkan Çiçek şöyle devam etti: “Hekimler dışında kalan sağlık çalışanlarının ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinde ise her hangi bir iyileştirme yapılmayacağını öğrenmiş ve tepkimizi o günden beri dile getirmekteyiz. Biz ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Hemşireyi doktordan, teknisyeni teknikerden, ebeyi ambulans şoföründen, temizlik görevlisini memurdan ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz.”

SENDİKA ÜYELERİ HAKKINI İSTEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

 “SAĞLIK SİSTEMİNİN ALTINI OYUYORSUNUZ”

“Bu şekilde davranarak, sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz” diyen Başkan Çiçek, “Sağlık çalışanlarını bölecek ve birbirine düşürecek bütün uygulamaları reddediyoruz. Geçen hafta, sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının da bir bütün olduğu, yüce Meclis eliyle resmen inkar edilmek istenmiştir. Bu iyileştirmenin hakkaniyetli bir iyileştirme olması için sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.” dedi.

“SİYASİ İRADEDYE SESLENİYORUZ”

Üyeleri adına siyasi iradeye seslenen Başkan Çiçek, “Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir ücret iyileştirmesi bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar. Basına yansıyan bazı haberlerde memur ve memur emeklisine yüzde 30-35 oranında zam yapıldığının ifade edildiğini görüyoruz. Ancak belirtilen bu oranlar 2020 Ağustos ayında, o dönemin ekonomik göstergeleri doğrultusunda toplu sözleşme masasında imza altına aldığımız, 2022 ve 2023 yılları için 2 yıllık toplam zam oranını ifade etmektedir. Belirtilen bu oranların 2022 Ocak ayından itibaren yansıyacak oranlar olarak ifade edilmesi yanlıştır ve bu açıklamalar camiamız tarafından hayretle takip edilmektedir.” şeklinde konuştu.

“BU VEHAMETE ‘DUR’ DEMEK İÇİN”

Saha gerçekliğinden yoksun, oldu-bitti masa başı kararlarla kapsamlı ve adil bir karar alınmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Çiçek, “Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu bellidir; hak ve hakkaniyet ölçüsünde tamamına ücret iyileştirmesi yapmaktır. Sağlık-Sen olarak, bu vehamete “dur” demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız.” dedi.

SENDİKA ÜYELERİ HAKKINI İSTEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KİMSENİN BÖLMEYE HAKKI YOKTUR”

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pandemide hayatını, ailesini ve sevdiklerini ortaya koyarak mücadele ederken nasıl doktor, hemşire, ebe, güvenlik ve temizlik görevlisi ayrımı yapmadan topyekûn pandemi ile savaşırken kazanımlar noktasında da tüm çalışanlarımızı içine alacak sağlık ve sosyal hizmeti çalışanlarımızın unutulmamasını istiyoruz. Bu pandemiyi el birliğiyle yeneceğiz. Sağlık, bir ekip işidir. Sağlık çalışanlarını kimsenin bölmeye hakkı yoktur.”

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.