40 kişiyi, yaklaşık 8 milyon lira dolandırdılar

Sinan BoyacıMuğla’da telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp “FETÖ” ya da “PKK” örgütüyle bağlantınız çıktı’ diyerek vatandaşları dolandırdıkları ileri sürülen 1’i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 40 kişiyi, yaklaşık 8 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini...

Sinan Boyacı

Muğla’da telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp “FETÖ” ya da “PKK” örgütüyle bağlantınız çıktı’ diyerek vatandaşları dolandırdıkları ileri sürülen 1’i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 40 kişiyi, yaklaşık 8 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, asker ve savcı gibi tanıtarak örgütlü şekilde dolandırıcılık yapanlara yönelik çalışma başlattı.

Çalışmaların ardından mağdurlarda “kimlik bilgilerinin FETÖ veya PKK terör örgütlerinin eline geçtiği” senaryosuyla korku ve tedirginlik oluşturdukları belirlenen şüphelilere yönelik Muğla, Şanlıurfa ve Mersin’deki çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda adresleri tespit edilen S.D., C.A., İ.H.A., A.A., D.G., ve Y.U., gözaltına alındı.

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada şüphelilerin suç ortaklarının rastgele aradıkları telefon numaralarından karşılarına çıkan kişilere kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttıklarını tespit etti.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital belge, telefon ve SIM kart ele geçirildi.

Şüphelilerin telefon dolandırıcılığıyla yaklaşık 40 kişiden 8 milyon lira aldığı öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan 1’i kadın 6 şüpheli,  Marmaris adliyesine sevk edildi.

Asayiş Haberleri

Devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti