BU DÜNYADAKİ CENNET MUĞLA

Taner Kökten

Merhabalar çok kıymetli Muğla Postası okurları, zorlu geçen şu günlerde evlerinizde kolayca hazırlığa bileceğiniz ağzınızı tatlandıracak magnolia tarifiyle karşınızdayız.

             MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler

1 lt süt

2 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 paket vanilya

1 kutu krema

2 paket Eti burçak

15 adet çilek

              YAPILIŞI

İlk olarak 2 paket Eti burçak bisküviyi rondodan çekip toz haline getirelim...

Çilekleri yeşil yapraklarını koparmadan su dolu derin bir kasede bekletelim

Temizlensin....

Krema, bisküvi, çilek hariç...

Muhallebimizi hazırlayalım

Süt, un, mısır nişastası, 2 yumurta sarısı,

Vanilya, toz şekeri derin tencerede

Telle çırpın ocakta muhallebiyi kıvam alana kadar göz göz pıt pıt olacak 5 dakika kaynatıp altını kapatalım akıcı kıvam alacak

Altını kapatalım..

Şimdi suda bekleyen çiçeklerimizi yapraklarını keselim nazikçe kağıt havluya alalım..

Muhallebimiz soğusun, bardaklara önce muhallebi, çilek, meyve şeklinde dizelim

Not: Oreo bisküvi, pişmaniye, orman meyveleri ve sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey